FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger, når vi mødes fysisk. Læs mere i vores FAQ

FU fortsat stærk på bestyrelsesuddannelse

Flere har spurgt til, om FUs nuværende bestyrelsesuddannelser er relevante i 2016. I år udbyder vi vores åbne bestyrelsesuddannelse.

Som omtalt i tidligere nyhedsbreve kommer der fra 2017 krav om, at nyvalgte bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder skal gennemføre et grundkursus i bestyrelsesarbejde. Medlemmer, som er valgt før 2017, er ikke omfattet af kravet om et obligatorisk uddannelsesforløb.

Vi har undervejs i processen været i dialog med Finanstilsynet og arbejder sammen med blandt andet LOPI om at lave et grundkursus, der lever op til kravene, og som giver deltagerne den nødvendige ballast som nyvalgte medlemmer af en finansiel bestyrelse. Derfor ser vi frem til at præsentere vores nye grundkursus, der vil være klar, når reglerne træder i kraft fra årsskiftet.

Flere har spurgt til, om FUs nuværende bestyrelsesuddannelser er relevante i 2016. I år udbyder vil dels vores åbne bestyrelsesuddannelse og et skræddersyet forløb til bestyrelser i mindre pengeinstitutter.

Svaret er, at vores uddannelser i 2016 i høj grad er relevante og  i vidt omfang allerede dækker de netop offentliggjorte kompetencekrav. Der er derfor ingen grund til at udsætte et kompetenceløft til næste år, tværtimod er det vigtigt at være klædt godt på til den ansvarsfulde opgave som medlem af virksomhedens øverste ledelse – også i 2016.

Læs den fælles pressemeddelelse fra FU og LOPI i anledning af erhvervs- og vækstministerens nylige offentliggørelse af Finanstilsynets fagudvalgsrapport  samt fagudvalgets rapport med de nærmere anbefalinger.

 

Planlagte datoer 2017:

 

Modul 1 - Rammer, kreditrisiko, kapital og likviditet

Den 30. - 31. maj - primært for gruppe 4 og mindre gruppe 3 institutter

Den 14. - 15. juni - primært for gruppe 2 og større gruppe 3 institutter

 

Modul 2 - Risikostyring

Den 27. september - primært for gruppe 4 og mindre gruppe 3 institutter

Den 6. oktober - primært for gruppe 2 og større gruppe 3 institutter

 

Modul 3 - Strategi

Den 2. november

 

Modul 4 - God selskabsledelse

Den 30. november

 

Brochure Bestyrelsesuddannelse (Ipaper)Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU