FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger, når vi mødes fysisk. Læs mere i vores FAQ

FU og LOPI klar til at løfte opgaven med obligatorisk uddannelse til bestyrelser

PRESSEMEDDELELSE: Finanssektorens Uddannelsescenter (FU) og Lokale Pengeinstitutter (LOPI) støtter op om obligatorisk grundkursus for nye bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder.

Det fagudvalg, som Finanstilsynet i 2015 satte til at tilrettelægge et nyt obligatorisk grundkursus for bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder, har netop afsluttet arbejdet. Rapporten er offentliggjort af Erhvervs- og Vækstministeriet i går: https://www.evm.dk/nyheder/2016/16-04-13-kompetente-bestyrelsesmedlemmer

Udvalget kommer med et gennemarbejdet forslag til indholdet af grundkurset, som skal styrke bestyrelsesmedlemmers generelle kompetenceniveau. Fra næste år er kurset obligatorisk for nye bestyrelsesmedlemmer i pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber.

I forlængelse af det netop offentliggjorte forslag understreger FU, at uddannelsescenteret siden 2009 i samarbejde med bl.a. LOPI har uddannet bestyrelsesmedlemmer i sektoren, og at det nuværende uddannelsestilbud i høj grad modsvarer de netop offentliggjorte kompetencekrav. Uddannelsescenteret vil naturligvis tilpasse uddannelsen yderligere, så den lever op til kravene, der træder i kraft i 2017.

 

Direktør for FU Søren Laursen udtaler:

”Vi udbyder allerede kvalificerende uddannelsesforløb for bestyrelser i den finansielle sektor og vil naturligvis også fremadrettet have en uddannelse, der lever fuldt ud op til kravene i et obligatorisk grundforløb. Vi har været i dialog med Finanstilsynet undervejs i processen og arbejder sammen med bl.a. LOPI om at lave et grundforløb, der kvalificerer bestyrelsesmedlemmerne i den finansielle sektor. Derfor ser vi frem til at præsentere vores nye grundkursus, der vil være klar når reglerne træder i kraft fra årsskiftet.”

 

LOPI’s direktør, Jan Kondrup, udtaler:

”LOPI har været repræsenteret i fagudvalget og har i processen lagt vægt på, at der bliver tale om en uddannelse, der giver en introduktion til bestyrelsesarbejdet og indeholder en god kombination af teori og praksis. Vi har igennem hele forløbet været positive over for en obligatorisk uddannelse for nye bestyrelsesmedlemmer, da de regelsæt som pengeinstitutterne i dag er underlagt, er meget omfattende. Uddannelsen vil derfor være en støtte og give tryghed for nye bestyrelsesmedlemmer.”

 

For yderligere information:

Finanssektorens Uddannelsescenter: Søren Laursen, direktør: 22 69 83 81                                        

Lokale Pengeinstitutter: Jan Kondrup, direktør: 40 34 83 44

 

 

FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER er et uddannelses- og konsulenthus, ejet af ca. 70 danske pengeinstitutter.

Læs mere om FU på www.finansudd.dk

 

LOKALE PENGEINSTITUTTER er brancheorganisation for ca. 60 lokale banker, sparekasser og andelskasser.

Læs mere om foreningen på www.lopi.dk

 

Download pressemeddelelsen som PDFSe alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU