FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

IDD-lempelser gør det lettere at leve op til krav

Justeret bekendtgørelse gør det mere enkelt og fleksibelt for rådgiverne at leve op til IDD-kravene.

Sidst i juni kom den endelig. Den længe ventede justering af bekendtgørelsen, der lemper en del af kravene på IDD-området.

”Helt konkret betyder lempelserne, at mange rådgivere vil opleve, at de nu skal leve op til IDD-krav, som rent faktisk er relevante for deres hverdag,” siger Pernille Schwartz, der er afdelingschef i Pension og investering på Finanssektorens Uddannelsescenter, og fortsætter:

”Det har nok ikke været tilfældet indtil nu, hvor tilgangen til dels har været ”one size fits all”. Det har betydet, at kravene ikke altid har givet mening for rådgiveren.”

 

Lettelse for rådgivere

Lempelserne på IDD-området, gør det lettere for mange rådgivere at leve op til de formelle krav.

Blandt andet betyder det, at når du rådgiver om forsikringer, som for eksempel er tilknyttet Mastercard, bliver både overgangsordning og krav til prøver lempet.

Også på formuerådgiverniveauet er kravene gjort mere fleksible. Det gør det blandt andet muligt at sammensætte prøverne, så de bedre kan matches med de reelle jobfunktioner.

 

Har du styr på IDD?

Bliv klogere på lempelserne i krav omkring bilag 1, 2 og 5

Den 11. og 21. august afholder vi to gratis webinarer, hvor vi dykker ned i detaljerne og ser, hvad de nye lempelser kommer til at betyde – tilmeld dig allerede nu

 Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU