FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

IDD: Nye prøver på forsikringer på betalingskort

Nu er prøver på forsikringer tilknyttet betalingskort til både privat- og erhvervskunder klar. Alle medarbejdere, der ikke er på ”overgangsordningen”, skal tage prøven.

Alle medarbejdere, der formidler betalingskort med tilknyttede forsikringer til enten privat- eller erhvervskunder, skal dokumentere deres kompetencer hvert tredje år.

Det er en konsekvens af den seneste justering af bekendtgørelsen om kompetencekrav m.v. for IDD.

Prøver, efteruddannelsesprøver og træningsbaner er klar i VidenBarometer®, og tilmelding kan ske via vores hjemmeside. I kan også kontakte os, hvis I er flere end 10, som skal tilmeldes prøverne. Den understøttende læring er tilgængelig samme sted, og kurserne er en del af licenspakken.

Hvem er de nye prøver relevante for?

Alle medarbejdere, der formidler betalingskort med tilknyttet rejseforsikring til privat- og erhvervskunder, er omfattet af kompetencekrav. 

To nye prøver

De to nye prøver har samme setup i form af multiple choice prøver til to forskellige kundegrupper under henholdsvis bilag 1 og 2:

  • Forsikringer tilknyttet betalingskort – private kunder (bilag 1)
  • Forsikringer tilknyttet betalingskort – erhvervskunder (bilag 2). Giver merit for bilag 1. Det er derfor ikke nødvendigt at tage to prøver, hvis rådgiver har både privat- og erhvervskunder.

Det er altså samme prøveform, uanset om man er omfattet af overgangsordningen for forsikringer tilknyttet betalingskort pr. 01.07.2019 eller ej. Overgangsordningen for de teoretiske prøver er 01.07.2019 til 01.07.2022.

Medarbejdere, der ikke er omfattet af overgangsordningen, skal bestå en prøve for at kunne formidle uden opsyn.

Bliv klogere på IDD og hvem direktivet omfatter

Vi har samlet det, du skal vide om IDD på siden her:

IDD og forsikringer

Her kan du bl.a. blive klogere på, hvem der er omfattet af kompetencekrav under IDD, hvad IDD indeholder, de forskellige prøveformer og meget mere.

Er du i tvivl om, hvilke prøver der er relevante for hvilke medarbejdere, så kontakt os og vi hjælper dig med at finde den rigtige løsning.

Pernille Schwartz
Pernille Schwartz
Afdelingschef
+45 8993 3348
+45 2968 3564
Kontakt Pernille, hvis du har spørgsmål til IDD og de nye prøver


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU