FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

Ordentlig rådgivning kræver uddannelse og udvikling

Det nye medlem af FUs bestyrrelse, Svend Randers, vil være med til at sikre. at FU fortsat er et omdrejningspunkt for en sektor i hastig udvikling.
Vicedirektør Svend Randers fra Arbejdernes Landsbank er ny i FUs bestyrelse, der også har fået ny næstformand – bankdirektør John Lundsgaard fra SparNord.

Ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, takker af efter 14 år i bestyrelsen for Finanssektorens Uddannelsescenter. Han giver depechen videre til sin vicedirektør, Svend Randers.

Svend Randers kender FU godt. Gennem sine 33 år i Arbejdernes Landsbank er han kommet der mange gange som deltager – lige fra uddannelsen til bankelev og frem til i dag.

”Uddannelse og udvikling af nye kompetencer hos de mange ansatte i den finansielle sektor er altafgørende for at kunne give kunderne en ordentlig og ansvarlig rådgivning. Det er nøglen til tilfredse kunder og i sidste ende grønne tal på bundlinjen,” siger han og fortsætter:

”Nu ser jeg meget frem til at være med til at sætte kursen for, hvor FU skal bevæge sig hen – og være med til at sikre, at FU også fremover er det faglige fyrtårn og omdrejningspunkt for en sektor i hastig udvikling”

Ny næstformand

Ny næstformand er John Lundsgaard, der er bankdirektør i SparNord. Han har været medlem af FUs bestyrelse siden 2018, og ser FU som en vigtig del af den finansielle sektors mulighed for at opbygge standardiserede kompetencer, der bliver mere og mere centrale.

”Der kommer flere og flere krav til certificering. Ikke mindst i arbejdet på det regulatoriske område får FU derfor en stadig vigtigere rolle,” siger han.

Derudover fremhæver John Lundsgaard digitalisering som et fokusområde – for sektoren og for FU:

”Jeg er overbevist om, at på områder som digitaliseret kundebetjening vil det fremover blive stadig mere vigtigt at arbejde sammen i sektoren om kompetenceudvikling.”

Evnen til fornyelse

Peter Vinther Christensen, Salling Bank, fortsætter som formand for bestyrelsen. Han byder både det nye medlem og den nye næstformand velkommen, og ser frem til sammen med dem at fortsætte den rejse, som FU er på.

Kravene til uddannelse har forandret sig – og kravene til sektoren forandrer sig hele tiden. Derfor skal FU hele tiden tilpasse sig og fastholde evnen til at forny sig.

”FU har været igennem en fantastisk transformation de senere år og har på bedste vis tilpasset sig de krav, der er til moderne undervisning. Både på faglige og ledelsesmæssige kompetencer og i brugen af digital undervisning og facilitering er FU helt fremme i forreste række,” siger han og understreger, at det er en nødvendighed at være netop dér:

”Kravene til uddannelse har forandret sig – og kravene til sektoren forandrer sig hele tiden. Derfor skal FU hele tiden tilpasse sig og fastholde denne her evne til at forny sig. Vi skal både nu og i fremtiden hele tiden leve op til de forventninger og krav, sektoren har om at have et stærkt kompetencecenter for medarbejdere, ledelser og bestyrelser.”

Udover Peter Vinter Christensen, John Lundsgaard og Svend Randers, består FUs bestyrelse af Trine Ahrenkiel, direktør i Nykredit, Per Sønderup, der er ordførende direktør i Jutlander Bank og Ole Beith, der er direktør i Sparekassen Thy.

 

Søren Laursen
Søren Laursen
Administrerende direktør
+45 8993 3340
+45 2269 8381
Kontakt Søren, hvis du vil vide mere


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU