Passion driver økosystemfacilitator

Christian Holm er filialdirektør i Danske Bank i Maribo og en af Danmarks første økosystemfacilitatorer.
Evnen til at dyrke netværk er afgørende for at skabe lokal vækst. Christian Holm fra Danske Bank, har indset, at for at lykkes skal man starte småt.

Christian Holm, der er filialdirektør i Danske Bank i Maribo, brænder for de unge. For at gøre noget for dem uddannelsesmæssigt og kompetencemæssigt, og for at styrke deres finansielle forståelse.

Han underviser på den lokale erhvervsskole, er en aktiv del af den årlige Pengeuge og har faste, tilbagevendende aftaler på Matematikkens Dag.

”Jeg har en passion for det her område. Det er det, det handler om som økosystemfacilitator – at brænde igennem der, hvor ens passion ligger,” siger han.

”Som økosystemfacilitator skal man sætte sig selv i spil. Det har jeg i en årrække gjort i arbejdet med økonomisk ansvarlighed. Her er jeg lykkedes. Men jeg har også selv stået på de skrå brædder, taget tæsk, diskussioner og evalueringer.”

 

 

 

Om forløbet:

Så da Christian Holm meldte sig til uddannelsen som økosystemfacilitator hos Finanssektorens Uddannelsescenter, var det bl.a. for at få inspiration til, hvordan han tager sin kendte model og putter den ned over et nyt projekt.

Fra 100% til 3%?

Som filialdirektør på Lolland arbejder Christian Holm og hans medarbejdere i en del af Danmark med masser af aktivitet – coronakrise eller ej. Etableringen af Femern-forbindelsen betyder, at der er gang i de lokale hjul.

Derfor ser Christian Holm masser af muligheder for at vækste Lolland-Falster mere generelt. Hans projekt på økosystemfacilitatoruddannelsen går overordnet ud på at finde ud af, hvordan hans bank kan facilitere vækst i Stege og Nakskov.

Internt skal ledere og medarbejdere involveres – og i lokalsamfundet skal både kunder, samarbejdspartnere og sponsorer spille en aktiv rolle.

Det er sådan set stadig tanken. Men Christian Holm har indset, at når så mange mennesker skal involveres, kommer det kommer til at tage tid;

”Som økosystemfacilitator er jeg nødt til at tænke i andre skalaer. Måske skal jeg ikke gå efter de 100%? Måske jeg skal gå efter at lykkes med de 3%?”

Nye veje til vækst

For Christian Holm betyder det, at han skal skabe nye veje og starte i det små.

”Jeg startede med en ambition om, at jeg skulle ud som økosystemfacilitator og involvere en masse og få alle med.  Det kan jeg ikke,” siger han og fortsætter:

”Jeg skal selv både serve og samle bolden op lige nu. Men når jeg går den vej og starter i det små, er jeg ikke i tvivl om, at det kan lade sig gøre.”

Netværk er afgørende for fremtiden

Dén analyse er afdelingschef Lars Munch Svendsen enig i. Han er en af ophavsmændene til uddannelsen Økosystemfacilitator på Finanssektorens Uddannelsescenter, hvor han også underviser.

Filosofien er, at selv små indsatser skaber store effekter, når de breder sig som ringe i vandet.

”Som økosystemfacilitator rykker du for alvor, når du starter i det små og lader ting vokse, fremfor at du brænder alt dit krudt af på én gang. Det er det lange seje træk, netværket og relationerne, der skaber resultater i sidste ende, ” siger han.

I Maribo er der også fokus på netværkets betydning. Christian Holm tror, at netværk og evnen til at dyrke et netværk, er afgørende for fremtiden og for at skabe lokal vækst:

”Netværket er udgangspunktet for at udvikle sig og forny sig – og det skal vi hele tiden gøre som lokale banker og pengeinstitutter.”

Start i det små!

”Du skal gøre dig klart, hvem det helt præcist er, du vil gøre en forskel for. Et skarpt fokus på en bestemt målgruppe eller en konkret indsats er vigtig. Her opbygger du erfaring og læring som kan tages med videre i nye indsatser og øge chancen for succes.”, siger Lars Munch Svendsen

 

Uddannelsen udbydes gratis via Finanskompetencepuljen. For at kunne søge om gratis uddannelse skal din arbejdsplads være medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). 

Det betyder, at hvis I kan samle et hold, kan vi afholde forløbet og skræddersy det til jer. Kontakt os for at aftale nærmere – vi guider jer gerne i ansøgningsprocessen.

Du kan se de kommende datoer for uddannelsen og følge tilmeldingen til Finanskompetencepuljen her 

Lars Munch Svendsen
Lars Munch Svendsen
Afdelingschef
+45 8993 3299
+45 6038 6299
Har du yderligere spørgsmål kontakt gerne Lars


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU