Sammen om udvikling og motivation

Nyt, strategisk partnerskab mellem Sparekassen Vendsyssel og FU sætter rammerne for et tæt parløb, der skal støtte op om sparekassens strategi og ambitioner for læring.

Finanssektorens Uddannelsescenter har netop indgået en femårig samarbejdsaftale med Sparekassen Vendsyssel.

Aftalen handler om strategisk kompetenceudvikling, og parterne har sat sig et fælles mål om at udvikle en intern kultur i sparekassen, der understøtter den helt centrale læring i hverdagen.

”Det er en fantastisk aftale,” siger direktør i Sparekassen Vendsyssel, Jan Skov, og fortsætter:

”Vi får et topprofessionelt partnerskab med dedikerede og dygtige læringseksperter, der hele tiden har antennerne ude. Et partnerskab, hvor vi i fællesskab bruger og inspirerer hinanden og sammen finder ud af, hvad der er vigtigt, så vi også i fremtiden hele tiden motiverer alle de vildt dygtige medarbejdere, vi har i Sparekassen Vendsyssel.”

Træder ind i rollen som læringspartner

Sparekassen Vendsyssel og FU har lavet en model for et længerevarende samarbejde, hvor FU skal være læringspartner.

”Når vi taler kompetenceudvikling, er det en virkelig visionær tilgang, for der er så meget værdi i den læring, der hele tiden sker i hverdagen – ofte uden vi bemærker det. Det er der, det rykker.”

Sammenlignet med den mere traditionelle rolle som leverandør af kurser og uddannelser er det en ny rolle for FU. Men adm. direktør Søren Laursen er ikke i tvivl om, at fremtiden byder på endnu mere ”co-creation”.

”Vi skal ikke kun tilbyde traditionel undervisning. Vi skal i større og større grad støtte vores kunder i at blive lærende organisationer. Det gør vi ved at arbejde tæt sammen med dem og dele ud af vores ekspertise, så vores kunder bliver i stand til at klare mere selv,” siger han.

Derfor er han meget begejstret for det strategiske samarbejde med Sparekassen Vendsyssel, der er lagt op til i de kommende fem år:

”Sparekassen Vendsyssel vil ikke have en leverandør. De vil have en partner, der kan understøtte dem i den udvikling, de ønsker. Når vi taler kompetenceudvikling, er det en virkelig visionær tilgang, for der er så meget værdi i den læring, der hele tiden sker i hverdagen – ofte uden vi bemærker det. Det er der, det rykker.”

Train the trainer

Konkret kommer parterne til at arbejde med lederudvikling og hele den digitaliserings- og omskolingsproces, som sparekassen – i lighed med resten af sektoren – er på.

En central del af samarbejdet bliver konceptet ”train the trainer”.

”Helt kort betyder det, at vores eksperter skal understøtte både organisationen og de enkelte ledere i sparekassen, så de bliver bedre til at skabe mere læring i hverdagen,” siger Søren Laursen.

Jan Skov er ikke i tvivl om, at både ”train the trainer”-tilgangen og det strategiske arbejde med blandt andet ledelse og organisationsudvikling kommer til at gøre en forskel.

”Når vi ser tilbage om fem år, vil vi se, at vores dygtige HR-folk og faglige specialister har fået en masse træning i at lære fra sig og er motiverede til det,” siger han og fortsætter:

”Jeg forventer, at alle vores dygtige ledere bedriver moderne, dialogbaseret ledelse. Og at vi i ledelsen har lært en masse og har prøvet nogle ting af. Kombinationen af de ambitioner, vi har for, hvordan vi gerne vil drive vores forretning, og den ekspertise FU kommer med på læring og udvikling – det har jeg tårnhøje forventninger til.”Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU