Status IDD

Insurance Distrubution Directive – IDD – indebærer bl.a. ny Lov om Forsikringsformidling, som er sendt i høring den 23. juni 2017

Direktivet medfører, at alle rådgivere, som udøver forsikringsdistrubtion, skal opfylde kompetencekravene i forhold til den funktion, de har. Hvis de gør det pr. 23. februar 2018, kan de omfattes af overgangsordningen og skal herefter testes hvert 3. år,  som dokumentation for deres faglige viden.

Hvis rådgiverne ikke kan opfylde kompetencekravene, er der mulighed for en føl-ordning i op til 5 år, indenfor hvilke kompetenceprøven skal bestås.

De konkrete mål i testen er endnu ikke kendt, og vi opfordrer derfor HR til sammen med de fagansvarlige i pengeinstitutterne at få skabt et overblik over de rådgivere, som er omfattet af direktivet. Samtidig bør det afgøres, hvem der kan omfattes af overgangsreglerne, hvem, der skal have føl-ordning, og hvornår de senest skal bestå kompetenceprøven eller kørekortet, som det også omtales.

FU samarbejder med FOAK (som leverer test og kompetenceprøve i forbindelse med direktivets implementering) om, at der bliver mulighed for en samlet læringshistorik, som I kender det.