Talentprogram skaber leder-selvforsyning

Det er tredje gang, at sparekassen gennemfører programmet ”Talentudvikling for ledertalenter”. For direktør Jan Skov er programmet en investering for både sparekassen og de enkelte medarbejdere.
For Sparekassen Vendsyssel er et internt talentprogram vejen til at være selvforsynende med gode ledere.

”Vi vil tilbyde vores dygtige folk muligheden for at øve sig og træne i ledelse. Vi vil give dem en oplevelse. Vi vil gerne være selvforsynende med gode ledere. Det er en sejr for os som virksomhed, at vi selv er i stand til at udvikle og dygtiggøre vores talenter, så de har lyst til at blive ved os og gøre en forskel.” 

Sådan siger direktør Jan Skov om baggrunden for, at Sparekassen Vendsyssel nu for tredje gang gennemfører det interne talentprogram ”Talentudvikling for ledertalenter”.

Talentprogrammet er udviklet i tæt samarbejde med FU, der også står for gennemførslen. Det er en mulighed for de medarbejdere, der vil – eller tror, de vil – gå ledervejen.

Læs også: Ledelse kræver nysgerrighed - også på dig selv

Talentudvikling som fremtidssikring  

Der er travlt i hverdagen, og der er mange ”skal-opgaver”. Men i Sparekassen Vendsyssel betyder det ikke, at der bliver gået på kompromis med udvikling og uddannelse.  

”Uanset om vi putter penge i talentudvikling eller anden uddannelse, så gør vi det, fordi det er en god investering. Det er det for den enkelte – men bestemt også for firmaet. Uddannelse er en helt naturlig del af vores kultur."

”Uanset om vi putter penge i talentudvikling eller anden uddannelse, så gør vi det, fordi det er en god investering. Det er det for den enkelte – men bestemt også for firmaet. Uddannelse er en helt naturlig del af vores kultur,” siger direktør Jan Skov, der ikke er i tvivl om, at initiativer som talentprogrammet har stor betydning for både motivation, arbejdsglæde og trivsel på tværs i organisationen 

Men programmet er også en gardering:  

”Hvis ikke vi satte sådan noget her i søen, ville vi pålægge os selv en risiko for at gå i stå. Vi skal udvikle os, og vores unge medarbejdere forventer det af os. På den måde er talentprogrammet en fremtidssikring.”  

Lederudvikling er organisationsudvikling

Deltagerne på talentprogrammet udvikler både deres faglighed og deres personlige kompetencer. Men for Sparekassen Vendsyssel er programmet meget mere end det.  

”Talentprogrammet er ikke bare et kursus, vi sender medarbejderne på. Det er organisationsudvikling for hele Sparekassen Vendsyssel, fordi der er så mange involveret,” siger Mettesofia Esbensen, der er HR-medarbejder i Sparekassen Vendsyssel og en af drivkræfterne bag programmet. 

Hun fortæller, at både deltagernes ledere, regionsdirektørerne og sponsorerne for fire strategiske projekter – der kommer fra Forretningsudvikling, Kredit, Marketing og HR  tager medejerskab.  

Så programmet spreder sig, og det får betydning for flere end den enkelte. I sidste ende får det betydning for hele kulturen i virksomheden. 

 

Læs også: Klædt på ledelse i hverdagen

Om talentforløbet

  • Talentudvikling for ledertalenter er Sparekassen Vendsyssels udviklingsprogram for ledertalenter 

  • Forløbet varer et halvt år, hvor deltagerne mødes på 5 moduler 

  • Der er 17 deltagere på talentprogrammet - deltagerne søger selv om at komme med 

  • Sparekassen Vendsyssel ser ledelse som nøglen til succes, og forløbet understøtter sparekassen vision om at skabe Danmarks bedste pengeinstitut 

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter