Overblik over dine ansattes IDD-kompetencer

Du kan (efter-)registrere dem, der er omfattet af overgangsordningen på bilag 1, 4 og 5 i VidenBarometer®

Virksomheden skal have dannet sig et overblik over, hvilke medarbejdere, der er omfattet af overgangsordningen, og hvilke der ikke er.

Bekendtgørelsen rummer ingen formkrav til, hvordan du skal gøre, så det bestemmer du selv. Vi har en løsning klar i VidenBarometer®, hvis du ønsker at gøre det der.

Det er gratis at registrere sine medarbejderes kompetencer i VidenBarometer®, når I køber jeres efteruddannelsesprøve hos FU.

Ved at registrere de medarbejdere, der er omfattet af overgangsordningen, hjælper vi med at holde styr på, hvornår dine medarbejdere skal gennemføre efteruddannelsesprøven for at overholde lovgivningens krav.

Sådan registrerer du medarbejdernes kompetencer i VidenBarometer®

Har din virksomhed licens til VidenBarometer®?

I disse GDPR-tider er det vigtigt at understrege, at FU-medarbejdere modtager mails sikkert via tunnelmail. Vi opfordrer dig til at undersøge med egen IT-afdeling, hvad de anbefaler. Virksomheder, der ikke bruger tunnelmail kan alternativt sende til os på securemail@finansudd.dk. Husk i så fald at orientere den medarbejder, som skal modtage mailen. 

Har du allerede registreret dine medarbejderes kompetencer til FU?

FU har overført alle kompetencerne til den ansattes resultater og cv i VidenBarometer®, og vi gør det løbende hver mandag, så du kan se eventuelt nye registreringer mandag morgen.

Alle, der har indsendt lister, har fået direkte besked via mail med en vejledning til at finde deres oversigt i VidenBarometer®. Tag fat i os, hvis du har brug for hjælp.
 

Kan jeg få overført en ny medarbejders kompetencer?

Når en medarbejder skifter arbejdsplads, kan han/hun kontakte FU for at få flyttet sine evt. registreringer over til en ny arbejdsgiver. Medarbejderen skal selv kontakte FU ved at sende en mail til support@finansudd.dk med angivelse af sin tidligere mail-adresse og arbejdssted samt sin nye mail-adresse og arbejdssted.

Om en medarbejder er omfattet af overgangsordningen eller ej, er en subjektiv vurdering. Som ny arbejdsgiver bør man selv foretage denne vurdering og efterregistrere det i VidenBarometer®.

 

Det er valgfrit, om I selv tilmelder og indkalder fra testsystemet, eller om FU skal gøre det for jer

Mange virksomheder foretrækker selv at tilmelde og udsende links til test, da det giver størst mulig fleksibilitet. Systemet (VidenBarometer®) er kendt som et meget brugervenligt system med mange muligheder for at trække forskellige rapporter – og abonnere på dem i et fast interval.

Med mindre andet aftales gør FU dine IDD-efteruddannelsesprøver klar i VB på relevante jobprofiler, så I selv kan tilmelde og indkalde deltagere til test hvert 3. år, når I ønsker det.

 

Tine Hansen
Projektkoordinator og Konsulent for VidenBarometer®
+45 8993 3324
Kontakt Tine hvis du har spørgsmål til VidenBarometer®
Mette Wendel Henriksen
Projektleder
+45 8993 3387
+45 6029 5429
Kontakt Mette hvis du ønsker sparring omkring processen