Meget mere end en titel

Peter Fredsgaard er teamchef for Prioritering i Spar Nord. På sin vej til lederrollen har han både taget "Før du bliver leder" og "Den nye leder" hos Finanssektorens Uddannelsescenter. Foto: Spar Nord. 

Ledelse er en kompleks disciplin. Uanset om du er kommende, ny eller erfaren leder, klæder uddannelse dig på til opgaven – og gør dig klogere på dig selv.

”Det allerbedste ved at være leder er at være med til at gøre en forskel for banken. Jeg vil rigtig gerne være med til at flytte banken og gøre den klar til fremtiden.”

Ordene er Peter Fredsgaards. Han er teamchef for Prioritering i Spar Nord. I flere år har han været nysgerrig på ledelse, og det har han talt åbent med sin leder om.

For at blive afklaret kom han på ”Før du bliver leder” på Finanssektoren Uddannelsescenter – et forløb, der var lidt af en ”skræmmekampagne”, siger han:

”Men det er kun godt! For når man ikke har prøvet at være leder, så ser man kun de gode og spændende ting. Der er jo også rigtig mange knap så sjove ting.”

Ledelse som rette vej

Peter Fredsgaard blev dog ikke skræmt. Han blev bekræftet i, at han ville være leder – og det er han blevet.

Han er også fortsat med uddannelse. Han har været på ”Den nye leder” og afviser ikke, at det stopper der:

”Ledelse bliver du aldrig færdig med. Det er et fag i sig selv og noget, du hele tiden bliver bedre til. Du skal erkende, at det er en læringsrejse.”


Læs om Peter Fredsgaards læringsrejse som leder. Find links til cases herunder.

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse