FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger, når vi mødes fysisk. Læs mere i vores FAQ

Finanssektoren tilbyder uddannelse med ECTS-point til unge rådgivere

De studerende på uddannelsen Den kompetente rådgiver skulle op til to eksamener, nemlig Kundemøder og Grundlæggende salg og salgspsykologi, hvor sidstnævnte som noget nyt giver 10 ECTS-point.  ECTS-pointene er mulige, fordi uddannelsen nu er et samarbejde mellem Finanssektorens Uddannelsescenter og Erhvervsakademi Aarhus, som er et offentligt uddannelsessted.

Lone Linnet fra Uddannelsescenteret er ansvarlig for uddannelsen. Hun havde derfor næsten lige så mange sommerfugle i maven som sine studerende, da de gik til eksamen i september måned. For første gang skulle hun ikke selv eksaminere dem i stoffet, så hun var spændt på, hvordan de ville klare sig.

”Det var underligt at undervise og lære deltagerne at kende, og så sende dem videre til en eksamen, hvor det var helt ude af mine hænder,” fortæller hun.

Lone Linnet og en række andre konsulenter fra Uddannelsescenteret stod tidligere selv for både undervisning og eksamen. Men når uddannelsen skal give ECTS-point, kan de ikke selv tage de studerende til eksamen og må overlade det til Erhvervsakademiet.

 

Uddannelsescenteret bestod også eksamen

Med den nye konstruktion står FU for undervisningen i samtlige fag på uddannelsen og tager de studerende til eksamen i Kundemøder. Erhvervsakademiet tager de studerende til eksamen i faget om salg.

”Jeg var virkelig spændt på, hvordan det gik de studerende til eksamen i salg – for vi var også til en slags eksamen – det var jo os, der havde undervist dem. Så det var lige så meget værdien af vores undervisning, der nu skulle testes som de studerende,” fortæller Lone Linnet.

Konsulent og uddannelsesansvarlig Lone Linnet fortæller, at hun tager de unge studerende med ud i det store grønne klasseværelse, når de begynder på uddannelsen Den kompetente rådgiver.

 

Spændingen blev forløst, da de første eksamensresultater tikkede ind og afslørede et niveau, som ikke var noget at skamme sig over. Holdet havde et gennemsnit på næsten 10.

”Selvom vi selv troede på det, var det en lettelse at få bekræftet, at vores meget praksisorienterede tilgang til salg og kommunikation og særligt fokus på den personlige udvikling sagtens kan stå mål med kravene i det offentlige uddannelsessystem,” smiler Lone Linnet.

I alt 4 hold var til eksamen i september og deltagerne får hver 10 ECTS-point. Med de flotte resultater fortsætter samarbejdet om denne uddannelse mellem Uddannelsescenteret og Erhvervsakademiet. Det næste hold er allerede begyndt og nye interesserede kan komme med fra august 2016.

 

Fakta

Den kompetente rådgiver giver 10 ECTS-point.

Undervisningen foregår på Skanderborg Park, og strækker sig over flere moduler gennem et helt år. Undervisningen kører i to spor: Et hvor de studerende bliver inspireret med metoder til salg, planlægning og kommunikation. Det andet spor handler om den studerendes personlige udvikling. De to områder skaber tilsammen en kompetent rådgiver, der får ordren i hus og øget forretningsfokus.

De studerende er ofte unge med en baggrund som finansøkonomer eller finanselever og et par år på bagen som kunderådgiver. Tidligere deltagere har meldt tilbage, at de efter uddannelsen oplever mere tilfredse kunder og mersalg i forbindelse med kundemøder.

Object reference not set to an instance of an object.Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU