FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

Ny formand: Hastig forandring kræver udvikling

"Finansbranchen er under stor forandring, og jeg glæder mig til at følge udviklingen i de læringsmiljøer, der skal drive det," siger Ole Beith, der er direktør i Sparekassen Thy og ny bestyrelsesformand på Finanssektorens Uddannelsescenter.
Innovation, partnerskaber og udviklende læringsmiljøer er centrale begreber for Ole Beith, der er ny bestyrelsesformand på Finanssektorens Uddannelsescenter.

I Sparekassen Thy har de en tradition. Hvert år til julefrokosten hylder de alle de medarbejdere, der har taget en uddannelse i løbet af året. De bliver klappet op på podiet og får fremhævet det, de har opnået.


”Kunderne udvikler sig, det skal vi også. Vi skal til enhver tid matche kundernes behov, og det kræver både faglig og personlig udvikling. Derfor motiverer vi medarbejderne til at tage ansvar for egen læringsrejse, og den rejse bakker vi op om. Så det er naturligt for os at hylde uddannelse, og vi håber, det giver et boost til den enkelte og motiverer andre til at rykke sig,” siger Ole Beith, der er direktør i Sparekassen Thy og ny bestyrelsesformand på Finanssektorens Uddannelsescenter.

Thybo der brænder for udvikling

At hylde sine kolleger og medarbejdere på den måde lyder måske ikke særlig jysk. Men det er noget, de altid har gjort i Sparekassen Thy – i hvert fald gjorde de det også, da Ole Beith var ung og nystartet.


Han er 55 år, født og opvokset i Thy og har været i sparekassen i 36 år. Her har Ole Beith bestridt en række poster og har siden 2014 siddet i direktionen. I juni 2019 trådte han ind i bestyrelsen for FU, og han glæder sig over muligheden for nu at arbejde endnu mere med uddannelse og udvikling.


”Jeg har altid sagt, at den enkelte selv har et ansvar for egen udvikling. Derfor har det været enormt vigtigt for mig, at vi i sektoren har haft stærke tilbud om kompetenceudvikling. Det har FU sikret med et virkeligt højt niveau,” siger Ole Beith.

Løsninger fremfor problemer

På trods af et langt corona-år lægger den nye formand ydmygt fra land med et ønske om at ride med på den gode bølge, FU er på.

”FU er i dag en veldrevet, kompetent og innovativ virksomhed. Coronasituationen har med al tydelighed vist innovationskraften og en kæmpestor vilje til at finde løsninger frem for at dvæle ved problemerne”

”FU er i dag en veldrevet, kompetent og innovativ virksomhed. Coronasituationen har med al tydelighed vist innovationskraften og en kæmpestor vilje til at finde løsninger frem for at dvæle ved problemerne,” siger Ole Beith.


Det samme gælder for Skanderborg Park, FU’s hotel og konferencecenter:


”På trods af corona kan vi se, at der stadig er behov for fysiske rammer. FU er sat i verden for at drive uddannelse og kompetenceudvikling, og Skanderborg Park er sat i verden for at danne de optimale rammer for det. Derfor er hotellet helt centralt for FU.”

Læringsmiljøer i en branche under hastig forandring

FU er en medlemsejet og medlemsdrevet virksomhed. Den nye formand ser store perspektiver i at styrke relationerne til medlemsinstitutionerne gennem endnu stærkere partnerskaber.


”Læringsmiljøer i en digital virkelighed bliver stadig mere vigtigt, og her spiller FU en central rolle. Vi skal styrke medlemmerne i deres arbejde med at få læring ind som en del af hverdagen og påtage os rollen som adfærdstræner endnu mere, end vi gør i dag,” siger han.

Attraktion via fornyelse

Helt konkret nævner han den gode digitale kundeoplevelse og arbejdet med bæredygtighed i finanssektoren som områder, hvor FU kan og skal spille en rolle. 

”Bæredygtighed bliver altoverskyggende, og ude i institutterne ved vi godt, vi skal angribe det. Men hvordan? Det er det samme med den digitale kundekontakt. Hvordan gør vi det rigtigt?"

”Bæredygtighed bliver altoverskyggende, og ude i institutterne ved vi godt, vi skal angribe det. Men hvordan? Det er det samme med den digitale kundekontakt. Hvordan gør vi det rigtigt? Her skal FU understøtte hele sektoren,” siger Ole Beith og fortsætter:


”Finansbranchen er under stor forandring, og jeg glæder mig til at følge udviklingen i de læringsmiljøer, der skal drive det. Alting har en kortere levetid i dag, og vi skal hele tiden forny os for at være en attraktiv partner. Jeg glæder mig til at være med til at få FU til at lykkes med det – for det gør vi. ”


Ole Beith overtager formandsposten den 1. december 2020, når den mangeårige formand, Peter Vinther Christensen fra Salling Bank, trækker sig tilbage.Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU