Formuerådgiverne får fornyet niveauvurdering

Glade formuerådgivere fejrer veloverstået eksamen. Uddannelsen har fornyet sin niveauvurdering, der gør det lettere for deltagerne at opnå anerkendelse for uddannelsen i det offentlige uddannelsessystem.

Niveauvurderingen gør det smidigt for både tidligere og fremtidige deltagere at bruge deres uddannelse sammen med andre uddannelser.

Finanssektorens Uddannelsescenter (FU) har fået fornyet niveauvurderingen af Eksamineret finansrådgiver: Formuerådgivning (EFF) hos Danmarks Akkrediteringsinstitution. 
 
Vi er glade for, at vi har fået fornyet vurderingen. Målet med den er at gøre det lettere for nuværende og tidligere deltagere at opnå anerkendelse for uddannelsen i det offentlige uddannelsessystem – og det betyder noget for vores deltagere,” siger Claus Henriksen, der er chefkonsulent og ansvarlig for EFF. 

Han fortæller, at akkrediteringsinstitutionens vurdering bekræfter, at uddannelsens niveau er fastholdt, og gør det nemmere for deltagerne at få en realkompetencevurdering. 

Hvad er en niveauvurdering? 

FU's uddannelse Eksamineret finansrådgiver: Formuerådgivning er blevet vurderet til at ligge på niveau seks, der svarer til bachelor- og diplomuddannelser. 

Danmarks Akkrediteringsinstitutions (AI) opgave er at sikre at de videregående uddannelser i Danmark har en høj kvalitet og relevans. 

Private uddannelser bliver vurderet ift. ”Kvalifikationsrammen for Livslanglæring”, der har otte niveauer – fra grundskole til ph.d.

Vi skal undgå dobbeltuddannelse 

Med forlængelsen af formuerådgiveruddannelsens niveauvurdering ønsker FU at fastholde deltagernes muligheder for opnå anerkendelse i forhold til det offentlige uddannelsessystem.  

På den måde gør vi det lettere for deltagerne på EFF at få overført det, de har lært på FU i deres videre uddannelsesforløb, og minimerer risikoen for dobbeltuddannelse,” siger Claus Henriksen 

Praksisnær uddannelse til formuerådgiverne  

Formuerrådgiveruddannelsen EFF er en af de mest populære uddannelser på FU. Mange pengeinstitutter vælger at lave lukkede hold og uddanne større grupper af medarbejdere til formuerådgivere, og også de åbne hold er et tilløbsstykke. 

Tilbagemeldingerne fra deltagerne viser, at deltagerne er glade for EFF. De får både viden og nye kompetencer, de kan bruge i deres dagligdag som formuerådgiver,” siger Claus Henriksen og fortsætter: 

Niveauvurderingen forbedrer deltagernes muligheder for at opnå anerkendelse for deres kunnen, når de ønsker at videreudvikle deres færdigheder via en uddannelse i det offentlige uddannelsessystem. 

Niveauvurderingen er blevet fornyet og gælder nu frem til marts 2028. 

Claus Henriksen

Vil du høre mere?

Claus Henriksen

Pension & investering

8993 3392

che@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter