FU’s arbejde med bæredygtighed

”Hvis Danmark og verden skal nå i mål, skal alle bidrage. Derfor arbejder vi med bæredygtighed både som leverandør og læringspartner og internt på FU,” siger adm. dir. på FU, Søren Laursen.
Den allerstørste forskel gør Finanssektorens Uddannelsescenter ved at støtte sektoren i de bæredygtige ambitioner. Men selvfølgelig skal FU også selv spille en aktiv rolle.

Kan Finanssektorens Uddannelsescenter, en mindre konsulentvirksomhed, der primært arbejder med kompetenceudvikling, spille en rolle i den grønne omstilling? 

Ja, selvfølgelig kan vi det. Arbejdet blev for alvor sat i gang, da Forum for Bæredygtig Finans lancerede sine anbefalinger til sektoren i 2019.  

”Der er ingen tvivl om, at vi gør den allerstørste forskel ved at understøtte finanssektoren i at arbejde med bæredygtighed. Derfor har vi de seneste år udviklet en række forløb, hvor alle typer af medarbejdere i den finansielle sektor kan blive klogere på emnet,” siger adm. dir. Søren Laursen og fortsætter: 

”Når medarbejderne ved mere, står de stærkere i dialogen med kunderne. Så begynder det at rykke.” 

På FU er der en række målrettede forløb til erhvervs-, landbrugs- og privatrådgivere, kreditmedarbejdere og investeringsrådgivere. Bæredygtighed er også en del af grunduddannelserne og bestyrelsesuddannelserne. 

Derudover er et grundlæggende e-learningmodul om bæredygtighed blevet gennemført af mere end 12.000 personer. 

År nul i det interne arbejde

For Søren Laursen handler det om at gøre en forskel, der hvor man kan. Derfor bliver der også arbejdet med bæredygtighed på de interne linjer selvom det direkte aftryk fra FU er begrænset. 

”Hvis Danmark og verden skal nå i mål, skal alle bidrage. Derfor arbejder vi med bæredygtighed både som leverandør og læringspartner og internt på FU,” siger han. 

2022 tjener som ”år nul” på FU. Det var året, hvor den samlede CO2-udledning fra FU og datterselskabet Skanderborg Park for første gang blev målt 

”CO2-udledning er selvfølgelig et målepunkt for os. Men vi har også fokus på det sociale og ”good governance”, da det alt sammen handler om det aftryk, vi sætter i verden, siger Søren Laursen. 

Næste skridt er allerede i gang

På baggrund af CO2-målingen fra 2022 har FU og Skanderborg Park igangsat en række initiativer for at energioptimere. Blandt andet bliver der sat solceller op, der kommer til at dække 36% af det samlede energiforbrug.  

Søren Laursen

Vil du høre mere?

Søren Laursen

Direktion

8993 3340

sla@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse