Master i Ledelse var livsomvæltende

"Master i Ledelse har lagt grundstenen for den leder, jeg er i dag. Jeg har det med mig, hvor jeg står og går," siger Philip Sonne bl.a. om udbyttet af finanssektorens Master i Ledelse.
For to år siden tog Philip Sonne, Nationalbanken, finanssektorens Master i Ledelse. Det har lagt grundstenen til den leder, han er i dag – og han har uddannelsen med sig, hvor han går og står.

”Det var skægt, det var intenst, og det var utroligt lærerigt. Det var overvældende, det var indsigtsfuldt, det var hårdt, og det var nærmest livsomvæltende.”

Sådan beskriver Philip Sonne, der er Head of Project Management Office and Project Managers i Nationalbanken, Master i Ledelse, når han tænker tilbage på det toårige forløb, som han afsluttede i 2019.

”Master i Ledelse har lagt grundstenen for den leder, jeg er i dag. Jeg har haft gavn af det, jeg har lært, lige siden – og jeg har fundet ind til en lederrolle, som jeg hviler i.”

At finde sig selv som leder

Philip Sonne var relativt ny som leder, da han startede på masteruddannelsen. Han havde en ret klar forestilling om, hvordan man var en god leder, og han havde en masse forbilleder fra bl.a. Nationalbanken.

Men undervejs fandt han ud af, at det ikke er centralt, hvordan andre er gode ledere.

”I løbet af uddannelsen blev jeg mere og mere klar over, hvordan jeg er som leder. Jeg blev simpelthen mig selv som leder undervejs” siger han og fortsætter:

”Master i Ledelse har lagt grundstenen for den leder, jeg er i dag. Jeg har haft gavn af det, jeg har lært, lige siden – og jeg har fundet ind til en lederrolle, som jeg hviler i.”

Uforudsete udfordringer

Inden Philip Sonne gik i gang med uddannelsen, troede han, at den største udfordring ville være at få det hele til at hænge sammen: Arbejde, familie og masteruddannelse. Men der tog han fejl:

”Den største udfordring var, at jeg skulle arbejde så meget med mig selv, at jeg rent faktisk udviklede mig og flyttede mig.”

Det kan Master i Ledelse, understreger han. Men det kræver noget.

”Hvis man skal lykkes med Master i Ledelse, skal man også være villig til at arbejde med sig selv – og det kan være udfordrende, fordi man ikke nødvendigvis på forhånd har erkendt, hvad der skal til.”

Vil du vide mere om uddannelsen Master i Ledelse? Så læs med her og få en fordelagtig pris inden 1. maj

Værktøjer, viden og venskaber

Indsatsen har båret frugt. Grundlæggende har Philip Sonne fået en langt større ro og selvsikkerhed som leder, og den tilskriver han Master i Ledelse.

”Uddannelsen giver nogle rammer, hvor man kommer utroligt tæt på hinanden og hinandens liv, tanker og udvikling. Det kom bag på mig – men kun på en god måde.”

”Før kunne jeg godt være usikker på, hvordan jeg skulle tackle forskellige situationer. Jeg var ikke klar over, om jeg kunne tackle dem. Det ved jeg nu, at jeg kan,” siger han.

Når han ser tilbage på forløbet to år efter, han har afsluttet det, trækker han stadig på konkrete metoder og teknikker, som Master i Ledelse har givet ham.

Værktøjer, der gør ham i stand til at agere som leder – både overfor enkelte medarbejdere og forskellige teams og grupper.

Men for Philip Sonne er det ikke det, der har sat de dybeste spor.

”For mig var den største overraskelse, hvor tæt vi faktisk kom på hinanden på holdet og i det team, jeg var sat i. Uddannelsen giver nogle rammer, hvor man kommer utroligt tæt på hinanden og hinandens liv, tanker og udvikling. Det kom bag på mig – men kun på en god måde,” siger han og fortsætter:

”Når jeg tænker tilbage på forløbet, tænker jeg på to fantastiske år af mit liv. Det var også år, der pegede fremad, og mange af dem, jeg lærte at kende på MiL’en, er gode venner den dag i dag og en vigtig del af mit netværk.”

”Hvor jeg går og står”

I dag er Philip Sonne Head of Project Management Office and Project Managers. Han er leder for et team på 11 medarbejdere, der har ansvar for at gennemføre forandringer og eksekvere strategiske tiltag for Nationalbanken.

Som leder vil Philip skabe et tillidsbaseret miljø med fokus på arbejdsglæde og høje faglige kompetencer – og et mindset, hvor resultaterne og gevinsterne for Nationalbanken sættes i første række.

Han trækker stadig på Master i Ledelse i alt, hvad han gør:

”Jeg har det med mig, hvor jeg står og går. Fra det øjeblik arbejdsdagen starter, så har jeg det med som en indsigt og en vished om, hvordan jeg skal gå til opgaverne. Hvordan skal jeg tackle én til én samtaler, hvordan skal jeg takle en vanskelig situation, hvordan får jeg skabt et godt team-fælleskab, hvordan kommunikerer jeg de ting, jeg gerne vil som leder, hvordan får jeg rakt ud i organisationen på en måde, så jeg får opbakning. Så det er vist fuld plade.”

 

Om FU’s Master i Ledelse

Master i Ledelse er for erfarne ledere i den finansielle sektor (pengeinstitutter, forsikringsselskaber, pensionsselskaber, leasingselskaber, datacentraler, realkreditvirksomheder, revisionsselskaber, Nationalbanken mm.)

Action learning, netværk, indsigt og udvikling - næste hold starter til november

Seneste nyheder fra FU

Nyhed: 20. september 2023

Nyt ESG-netværk ser dagens lys

Ledelse: 4. september 2023

Spot på regenerativ ledelse i sektoren

Datahåndtering: 29. august 2023

Databeskyttelse – ny model på trapperne

Økosystemfacilitator: 27. juni 2023

Fynsk filialdirektør ser masser af værdi i lokal vækst