Nyt om IDD: Teoretiske prøver og billedlegitimation

Finanstilsynet er kommet med en ny fortolkning om de teoretiske prøver i relation til IDD. Tilsynet præcisererer, at en teoretisk prøve kan sidestilles med prøverne på et fuldt IDD bilag.
Ny fortolkning fra Finanstilsynet og krav om billedlegitimation ved kompetenceprøver.

Nyt om teoretiske prøver

Finanstilsynet er kommet med en ny fortolkning om de teoretiske prøver i relation til IDD. 

Forsikringer tilknyttet betalingskort som kompetenceprøve eller som efteruddannelsesprøve?

Nyheden er opdateret den 15. oktober

En medarbejder, der ikke tidligere har formidlet forsikringer tilknyttet betalingskort (MasterCard), skal nu tage den teoretiske prøve som en kompetenceprøve, mens en medarbejder, der er i overgangsordningen og allerede formidler forsikringer tilknyttet betalingskort (MasterCard), fortsat skal tage den teoretiske prøve som en efteruddannelsesprøve.

Da der i begge tilfælde er tale om en teoretisk prøve, er der tale om en multiple choice-prøve, der bygger på de samme læringsmål og den samme underliggende pulje af spørgsmål. Den eneste forskel vil dermed være prøvens navn.

Vigtigt ved tilmelding til teoretisk prøve

Fremover, når du tilmelder medarbejdere til en teoretisk prøve, skal du derfor angive, om det er:

  1. Nye medarbejdere, der ikke tidligere har formidlet de omfattede forsikringer og derfor skal tilmeldes en kompetenceprøve, eller
  2. medarbejdere, der er omfattet af overgangsordningen og derfor skal tilmeldes en efteruddannelsesprøve.

Virksomheder, der selv tilmelder medarbejdere direkte i VidenBarometer®, skal tilmelde nye medarbejdere til den teoretiske kompetenceprøve, mens medarbejdere i overgangsordningen skal tilmeldes den teoretiske efteruddannelsesprøve. 

Opdatering 15. 10. 2021: Den nye fortolkning af teoretisk prøve og tilmelding til hhv. kompetenceprøve og efteruddannelsesprøve træder i kraft nu og omfatter ligeledes alle tilmeldte prøver, som endnu ikke er afholdt. Hvis I derfor har tilmeldt til fremtidige prøver allerede nu, har vi brug for jeres information om hvorvidt det er en kompetence- eller efteruddannelsesprøve. Allerede gennemførte prøver ændres der ikke på.

Følg med i nyhedsbrevet om IDD og vær sikker på altid at få seneste nyt

Se FAQ for mere info

Du kan læse mere om Finanstilsynets fortolkning om de teoretiske prøver i vores FAQ om IDD, der er opdateret med punktet: Hvornår skal den teoretiske prøve gennemføres som en efteruddannelsesprøve?

Krav om billedlegitimation ved IDD-kompetenceprøver pr. 1. november 2021

FU har fået Finanstilsynets godkendelse til, at IDD efteruddannelsesprøverne kan gennemføres hjemmefra. I den forbindelse har vi besluttet at justere vores identifikationsprocedurer. Derfor skal deltagere til kompetenceprøven pr. 1. november 2021 vise billedlegitimation i form af kørekort eller et pas, umiddelbart før prøven starter. Allerede tilmeldte deltagere til prøve efter den 1. november 2021, får en mail med information om, hvad det betyder for dem. 

Hvad sker der, hvis billedlegitimation ikke kan vises?

En deltager skal have sin billedlegitimation klar ved prøvens start, ellers kan vi ikke gennemføre prøven. Deltageren skal derfor tilmeldes en ny prøve og vil blive opkrævet et nyt gebyr for prøven. Den aflyste prøve tæller ikke som et forsøg.

Kan en deltager undtagelsesvist ikke fremvise kørekort eller pas, skal I kontakte os senest 1 uge før prøvedatoen for at finde en alternativ løsning.

Webinar om nye tiltag primo november

Vi forventer at afholde et webinar i starten af november, hvor vi blandt andet har fokus på ovenstående emner. Vi kommer tilbage med dato snarest. 

Claus Henriksen
Claus Henriksen
Chefkonsulent
+45 8993 3392
+45 6029 5428
Spørgsmål? Tag endelig fat i os


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU