Uddannelse

Eksamineret finansrådgiver - Pension

  • Jura
  • Pension
  • Salg, kommunikation og personlig udvikling

Uddannelsen gør dig i stand til at rådgive de komplekse kunder om deres pension – det gælder bl.a. de kunder, der også er virksomhedsejere. Du lærer blandt andet at planlægge et nedsparingsforløb for kunderne, hvilket er med til at øge deres udbytte og tilfredshed. Du bliver også bedre til at afdække kundernes behov og optimere deres muligheder. Det er med til at øge indtjeningen på kundeengagementet til gavn for din virksomhed. 

Se en video, hvor Pernille Schwartz fortæller om uddannelsen (1 minut og 39 sek.)

Startdato 16. august 2023
Slutdato 14. november 2024
Sted Skanderborg Park
Varighed 14 dage
Målgrupper
Privatrådgiver
Fagspecialist
Koordinator Tine Hansen
Underviser Kenneth Bacci
Pris: 81.800 kr. 109.022 kr. for ikke-medlemmer
Prisen er eksklusiv ophold, forplejning og evt. omprøve på faglig kompetenceprøve.
Tilmeld
Vi gennemfører uddannelsen ved minimum 6 deltagere.
Læs mere

 

Målgruppe
Uddannelsen er for dig, der er eller ønsker at blive specialist eller pensionsansvarlig. Den er også relevant for dig, der ønsker at gå fagligt i dybden med problemstillinger på pensionsområdet. Du er eksempelvis pensionsrådgiver eller helt/delvist fagansvarlig på området og ønsker at styrke din faglighed.

Forudsætninger
Du har solid erfaring i at rådgive om afdækning af behov, både i forhold til opsparing og til at udarbejde nedsparingsforslag til kunder, der er tæt på pensionsalderen. Du har også indgående kendskab til pensionsprodukternes egenskaber og virkemåde. Desuden har du en Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning eller tilsvarende teoretisk uddannelse.

Metode
Undervisningen veksler mellem teori, cases og fremlæggelse i plenum. Du arbejder med de faglige aspekter i cases målrettet behovsafdækning og optimering af kundernes økonomiske situation i de forskellige livsfaser. Du afslutter uddannelsen med én samlet eksamen fordelt på 2 dage. 

Kompetencekravene til IDD
Kompetencekravene til IDD er indarbejdet i pensum, og samtidig med at du specialiserer dig i pension, så forbereder du dig automatisk til den efteruddannelsesprøve, du evt. skal bestå inden den 1. april 2022. Når du har gennemført og bestået eksamen på uddannelsen, opnår du merit for IDD bilag 5, bilag 5A og bilag 5B.

Din effekt af uddannelsen
Vi måler læringseffekten gennem hele forløbet, så du løbende har overblik over, hvor meget du flytter dig fagligt. På de seneste hold kan vi dokumentere en gennemsnitlig læringseffekt på 40% i gennemsnit på fagmodulerne.

Deltag kun på relevante moduler eventuelt tilpasset din virksomhed
Hvis du kun mangler at opdatere dig på enkelte af de områder, som indgår i uddannelsen, kan du nøjes med at tilmelde dig enkeltmoduler. Kontakt os for mere information.

Mange af vores kunder har udvalgt nogle dele af uddannelsen, som vi har skræddersyet til deres behov. For eksempel Jyske Bank, som har haft 16 medarbejdere igennem elementer af uddannelsen. Det har givet øget salg inden for pension.

Se case fra Jyske Bank og læs hvad deltagerne mente om forløbet

Hjælp kunderne med at forstå pension - læs vores artikel

 

Virksomhedens udbytte

Virksomheden får en medarbejder, der er specialiseret indenfor pensionsområdet og som selvstændigt kan rådgive og sparre med pensionskunden. Det sikrer, at pengeinstituttet mindsker tilbageløb og øger sin pensionsportefølje. Medarbejderen bliver bedre til at rådgive pensionskunden ud fra de specielle og komplekse forhold, der gælder for pensionsområdet. Det bliver nemmere at spotte de salgsmuligheder, der er hos eksisterende og nye kunder.

Deltagerens udbytte

Som deltager får du større kompetencer indenfor pensionsområdet med fokus på de mere komplekse problemstillinger. Du får et solidt fagligt fundament, der gør dig i stand til selvstændigt at rådgive pensionskunden og sparre med kollegaer, både under og efter uddannelsen.