Nyt: IDD-prøver til forsikringsformidlere og formidlere af låneforsikringer

Forsikringsformidlere kan nu tage IDD-prøver hos FU. Blandt fordelene er ubegrænset adgang til træningsbaner og at målrettet planlægning løfter konkrete læringsbehov og sikrer effektiv læring på kortere tid.
Nu kan forsikringsformidlere og formidlere af låneforsikringer også tage de nødvendige IDD-prøver hos FU. Løsningen er målrettet konkrete behov og træningsbaner sikrer, at deltageren er velforberedt.

”Siden 2012 har vi leveret godkendte virtuelle løsninger, certificeringer, prøver og træningsmuligheder til finanssektoren. Vi er stolte af, at vi nu også er blevet godkendt som udbyder af prøver på bilag 8 og 9 til forsikringsformidlere,” siger afdelingschef Pernille Schwartz og fortsætter:

”Vores måde at tilgå prøverne er gennemtestet. Nogle af de fordele, som vores kunder fremhæver er, at der er ubegrænset adgang til træningsbane som forberedelse til alle typer prøver og at vi med målrettet planlægning løfter konkrete læringsbehov og sikrer effektiv læring på kortere tid.”

Herudover er det for en lang række mellemstore eller større virksomheder en fordel, at FU’s virtuelle univers kan supplere virksomheders interne uddannelses- og efteruddannnelsesaktiviteter.

Til uvildige mæglere og forsikringsformidlere indenfor livs- og pensionsprodukter

FU er godkendt udbyder af såvel efteruddannelsesprøver som prøver på bilag 8 og 9 til dig, der er:

  • Ansat hos en uafhængig forsikringsformidler, der distribuerer livs- og pensionsprodukter til privatkunder og ansatte omfattet af en firmapensionsordning (bilag 8)
  • Ansat hos en uafhængig forsikringsformidler, der distribuerer livs- og pensionsprodukter til virksomheder (bilag 9)

Få detaljerne, find svar på dine spørgsmål til prøverne på bilag 8 og bilag 9 og tilmeld dig

 

Til formidlere af låneforsikringer

Hvis du er formidler af låneforsikringer og kun formidler forsikringer, der distribueres i tilknytning til en hovedydelse (tidligere accessorisk ydelse), skal du ikke certificeres i hele det relevante IDD bilag.

I stedet kan du nøjes med at bestå en online teoretisk prøve. Prøven skal bestås hvert tredje 3. år og er en teoretisk, multiple choice-prøve, og den er ens for dig, der tager en efteruddannelsesprøve og dig, der er ny medarbejder uden erfaring på området.

Få detaljer og svar på dine spørgsmål til teoretisk prøve på låneforsikring her https://www.finansudd.dk/test-certificering/idd-og-forsikringer/idd-laaneforsikringer-under-bilag-1/

Sådan foregår det

Alle prøver starter med adgang til en træningsbane.

Her opnår både medarbejdere og virksomhed et godt overblik over den enkeltes behov for læring før prøvens første forsøg. Den personlige resultatside viser den enkeltes samlede score og de områder, der er behov for at fordybe sig i før næste forsøg på træningsbanen går i gang.

Uanset hvilke områder, der er brug for at fordybe sig i, er de suppleret med links til relevant virtuel læring.

Efteruddannelse eller kompetenceprøve bilag 8 og 9

Der er flere typer prøver.

For medarbejdere omfattet af Overgangsordningen: Efteruddannelsesprøven er en multiple choice-prøve for medarbejdere, der er registreret under Overgangsordningen og skal bestå efteruddannelsesprøven inden 1. oktober i år. Herefter skal de hvert tredje år bestå prøven for at dokumentere deres kompetencer løbende.

Medarbejdere udenfor Overgangsordningen: Den kompetencegivende prøve er for medarbejdere, der er omfattet af IDD, men ikke omfattet af Overgangsordningen. Medarbejderne skal bestå en prøve for at dokumentere kompetencerne indenfor det område der distribueres under. Prøven skal bestås for at få lov til at distribuere selvstændigt - det vil sige uden opsyn fra en kompetent kollega.

Teoretiske prøver - låneforsikringer

De teoretiske prøver er multiple choice-prøver både for medarbejdere, der er omfattet af overgangsordningen og medarbejdere, der er nye i branchen.

For medarbejdere omfattet af overgangsordningen skal efteruddannelsesprøven bestås inden 1. oktober 2021. For alle andre skal prøven bestås for at kunne formidle selvstændigt.

Nyttige links - IDD

Læs mere om lovkrav og formalia om IDD
Læs FUs FAQ om IDD

Pernille Schwartz
Pernille Schwartz
Afdelingschef
+45 8993 3348
+45 2968 3564
Kontakt Pernille, hvis du har spørgsmål


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU