Lederuddannelse skaber forståelse på tværs

"Lederne er kommet meget tættere på hinanden, og afstanden mellem linje og stab er stort set ikke eksisterende – set med sektorøjne," siger Dag Kristiansen, der har stået i spidsen for det skræddersyede forløb.
En ambitiøs lederuddannelse i Middelfart Sparekasse har givet en fælles referenceramme og skabt bedre samarbejde på tværs.

Ledelse er et vigtigt element i Sparekassen Middelfarts strategi. Der er fokus på lederens rolle i at lede forandringer og skabe gejst og tryghed.

Men ikke nok med det. Ledergruppen skal også være ”et forum for udvikling af ledelse og ledere i Middelfart Sparekasse”, og derfor har alle sparekassens ledere igennem et helt år deltaget i en skræddersyet lederuddannelse.

"Vi har mødt hinanden på tværs af linje og stab. Den dialog, vi har haft på uddannelsen, udvikler de stærke bånd mellem lederne, som gør, at vi simpelthen samarbejder bedre i hverdagen."

Martin Baltser, adm. direktør, Middelfart Sparekasse

Stærke bånd og bedre samarbejde

Værdien i god ledelse er ikke til diskussion i sparekassen. Men for adm. direktør Martin Baltser og resten af ledelsen har det også været et mål, at organisationen gennem uddannelsen fik skabt en fælles referenceramme på tværs.

"Vi har mødt hinanden på tværs af linje og stab. Den dialog, vi har haft på uddannelsen, udvikler de stærke bånd mellem lederne, som gør, at vi simpelthen samarbejder bedre i hverdagen," siger han.

Et år med alle ledere på uddannelse

Sådan blev coaching og feedback en central del af ledelse i Middelfart Sparekasse.

Læs hele historien

Fælles platform – stærkere sparekasse

Det stærkere samarbejde er en uvurderlig sidegevinst ved uddannelsen, siger afdelingsdirektør John Hauge Nielsen, der har været med på forløbet.

"Vi har i lederteamet fået en fælles platform og et endnu stærkere netværk, sammenhold og kendskab til hinanden. Det sætter jeg rigtig meget pris på. Det vil helt sikkert flytte mere viden rundt, så vi sammen skaber en stærkere sparekasse," siger han.

Et fundament for gode samtaler

Chefkonsulent Dag Kristiansen har stået i spidsen for det skræddersyede forløb. Han har også bemærket den bevægelse, der er sket i det år, der er gået.

"Manglende kommunikation og forståelse mellem "linje og stab" er en klassisk udfordring i snart sagt alle pengeinstitutter. Det har de virkelig fået gjort op med i løbet af uddannelsen i Middelfart. Lederne er kommet meget tættere på hinanden, og afstanden mellem linje og stab er stort set ikke eksisterende – set med sektorøjne," siger han.

Han fremhæver de snesevis af timer, der på uddannelsesforløbet er blevet brugt på træning. Det har skabt et fortroligt rum lederne imellem:

"Lederne har fået skabt et fælles fundament for gode samtaler. Det tillidsfulde rum har gjort, at lederne indbydes er kommet meget tættere på hinanden."

Dag Kristiansen

Vil du høre mere?

Dag Kristiansen

Ledelse, salg & strategi

8993 3373

dak@finansudd.dk
Lars Munch Svendsen

Skræddersyet til jer? Tag fat i Lars

Lars Munch Svendsen

Ledelse, salg & strategi

8993 3299

lms@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter