FU på Folkemøde

Folkemødedebut til FU, hvor adm. dir. Søren Laursen (t.h.) bl.a. deltog i en debat om fremtidens uddannelsessystem med Forsikringsforbundet, FOAK, FA, Danske Erhvervsakademier og ITU.
Uddannelse og fremtiden var i fokus, da FU deltog på årets Folkemøde på Bornholm.

Når der er Folkemøde, er Finansteltet centrum for sektoren. Finansforbundet, Finans Danmark og Finanssektorens Arbejdsgiverforening lægger i fællesskab telt til, når fremtiden og visionerne skal diskuteres.

Her deltog Søren Laursen, adm. direktør på FU, lørdag eftermiddag i paneldebatten ”Hvordan tilpasser vi uddannelsessystemet til fremtiden?”, der var arrangeret af FA.

 

Kaldet på kontinuerlig kompetenceudvikling

Debatten udsprang af den hastige forandring, sektoren er i. At nye jobtyper- og funktioner skyder op, og at forandringerne accelereres yderligere af teknologiske landvindinger og den grønne omstilling.

Søren fortalte bl.a. om hvordan FU samarbejder med sektorens parter omkring uddannelsestilbud indenfor bæredygtighed, og om hvordan en sektor kan styrke koblingen mellem uddannelsessystemet og det aftagende arbejdsmarked.

”Alt det, der sker i sektoren, kalder på, at vi hele tiden udvikler vores kompetencer. Det er afgørende for sektoren, for virksomheden og for den enkelte medarbejder,” pointerede Søren Laursen blandt andet til debatten.

 

Netværk og inspiration

Det var første gang, at FU var med på Folkemødet. Men det bliver ikke den sidste.

”Jeg fik en masse inspiration med mig hjem. Blandt andet om den hybride arbejdsplads, blockchain, fremtidens Europa, diversitet på arbejdspladsen og meget andet. Ikke mindst fik jeg mødt og talt med en masse inspirerende mennesker,” siger Søren Laursen.

FU’s kunde- og markedschef, Claus Godt Hansen, deltog også og er heller ikke i tvivl om værdien af Folkemødet.

”Hele vores forretning bygger på relationer. Folkemødet er en fantastisk ramme for både formelle og uformelle dialoger, og jeg har fået både ny inspiration og nye relationer med hjem fra Bornholm.”

 

Folkemødet 2022

Hvert år i uge 24 bliver der afholdt Folkemøde i og omkring Allinge på Bornholm. 

Der var i år mere end 2500 events fordelt over de fire dage, Folkemødet varer. 

Det danske Folkemøde er inspireret af Almedalsveckan, der bliver holdt hver sommer på den svenske ø Gotland.

Seneste nyheder fra FU

Organisationsudvikling: 26. maj 2023

Implementering: Hvor svært kan det være?

Generalforsamling: 12. maj 2023

Generalforsamling 2023

Bolig: 1. maj 2023

Boligseminar med grønt drys

Bestyrelse: 20. april 2023

Stor opgave for de nye bestyrelsesmedlemmer