Viden om bæredygtighed topper listen

"Når vi lancerer ny, digital læring om bæredygtighed, går det hurtigt med at få det taget i brug. Det er et område, hvor vi hele tiden har fingeren på pulsen, så vi er sikre på, at vi understøtter det, pengeinstitutterne har brug for," siger Anni Thisted.
Der er fokus på bæredygtighed og finanssektorens rolle i den grønne omstilling. Det afspejler sig også i sektorens brug af digital læring.

Digital læring til ethvert behov i kataloget plus målrettede moduler til specifikke kurser og skræddersyede forløb. Der er masser af digital læring fra Finanssektorens Uddannelsescenter – og den bliver flittigt brugt.

I 2022 var tendensen i tallene klar: Vi vil lære mere om bæredygtighed.

"Vi kunne se lidt af samme tendens sidste år. Men der er kommet nye og flere produkter på hylderne indenfor bæredygtighed, og de bliver også taget flittigt i brug," siger chefkonsulent i Digital Læring på FU, Anni Thisted.

Bæredygtighed og investeringer

"Når vi lancerer ny, digital læring om bæredygtighed, går det hurtigt med at få det taget i brug. Det er et område, hvor vi hele tiden har fingeren på pulsen, så vi er sikre på, at vi understøtter det, pengeinstitutterne har brug for," siger Anni Thisted.

I 2022 så e-learning om bl.a. bæredygtig investering og bæredygtig investeringsdialog dagens lys, og de ligger allerede blandt de mest brugte moduler på listen.

"E-learning-modulet [...] er et eksempel på, hvor godt det fungerer, når vi udvikler læring til helt konkrete behov. Det arbejder vi løbende på at blive endnu bedre til."

- Anni Thisted, chefkonsulent i Digital læring på FU

Populært nyt om den svære samtale

Energikrise, inflation og krig. Usikkerheden i verden sætter sig også i danskernes økonomi, og det var afsættet for ny e-learning om den svære samtale.

E-learningen blev lanceret ultimo 2022 og er allerede blevet brugt af tusindvis af ansatte i danske pengeinstitutter.

"Vi rykkede hurtigt og på baggrund af en stor efterspørgsel, da vi lancerede e-learning af 15 minutters varighed om den svære samtale. Modulet er skabt som en introduktion, der kan følges op med mere målrettet læring til specifikke behov. For eksempel på kredit, erhverv eller personlig gennemslagskraft. Læringen her kan sagtens være blended – altså en kombination af online undervisning, fysisk fremmøde og digital læring," siger Anni Thisted og fortsætter:

"E-learning-modulet Stå stærkere i den svære kreditsamtale er et eksempel på, hvor godt det fungerer, når vi udvikler læring til helt konkrete behov. Det arbejder vi løbende på at blive endnu bedre til."

Regulering, regulering, regulering

Persondata, kundekendskab, hvidvask og terrorfinansiering er højt på listen – og af gode grunde. Det er emner, pengeinstitutterne er forpligtede til at klæde deres medarbejder på til at håndtere.

Også her bliver læringen mere og mere målrettet.

"I 2022 har vi udviklet en helt ny hvidvaskuddannelse. Uddannelsen er rent digital og er strikket sammen, så den passer til den specifikke jobsituation, du sidder i. Vi har udviklet den i tæt samarbejde med vores kunder, og uddannelsen er blevet taget rigtig godt imod. Så den type ”behovsspecifik” e-learning, tror jeg, vi kommer til at se meget mere af," siger Anni Thisted.

Top 5: E-learning 2022

  1. Bæredygtighed i den finansielle sektor
  2. Persondata – Awareness om databrud
  3. Persondata – Generelt (e-learning)
  4. Bæredygtige investeringer
  5. Persondata – Rådgivning og support (e-learning)

Modulerne om persondata er ikke tilgængeligt fra det "åbne" katalog. Det er et område, hvor pengeinstitutterne selv bringer læring i spil, når de har brug for det.

Den svære samtale

Se e-learning og meget andet viden om den svære samtale.

Læs mere Den svære samtale

Vores medlemmer

61 medlemmer med mere end 20.000 medarbejdere. Se her, hvem der er medlem af Finanssektorens Uddannelsescenter.

Læs mere Medlemmer

Overblik over e-learning

Se al e-learning opdelt på emner.

Læs mere Overblik over e-learning

VidenBarometer®

Alle medlemmer af FU har adgang til e-learning via VidenBarometer®.

Læs mere VidenBarometer®

Seneste nyheder fra FU

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter

Regenerativ ledelse: 20. februar 2024

Modige ledere har forsket i hverdagen

Trivsel: 1. februar 2024

Det sunde arbejdsliv giver mening

Klumme: 26. januar 2024

God rådgivning er mere end faglighed

Økosystemfacilitator: 22. januar 2024

"Tid til lokal udvikling er aldrig spildt"

Ledelse: 16. januar 2024

Meget mere end en titel