FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger, når vi mødes fysisk. Læs mere i vores FAQ

FU sætter fokus på investering:

Øgede forventninger til individuelle løsninger fra de formuende kunder

I medierne kan de formuende kunder læse om høje omkostninger og investeringskoncepter, hvor det forventede afkast ikke dækker omkostningerne. Det sætter tilliden til pengeinstituttets investeringsløsninger under pres og øger behovet for at rådgive individuelt om investeringer.

Af chefkonsulent Claus Henriksen

På FU oplever vi, at mange pengeinstitutter fokuserer på en mere helhedsorienteret uddannelse af rådgiverne, der har fokus på at optimere kundens formue. Typisk placeres kundens midler i et af pengeinstituttets konceptløsninger. Mange kunder er godt tilfredse med den løsning, men hvis kunden har en forventning om at få en god dialog om mulighederne i aktiemarkedet, kan kunden blive skuffet, hvis ikke der er en medarbejder med de rette kompetencer til at rådgive.

Kunden forventer sparring

En kunde med en investérbar formue på 10.000.000 kr. henvender sig til pengeinstituttet for at få råd og blive vejledt til den bedst mulige placering af midlerne. Hurtigt bliver kunden henvist til den investeringsansvarlige, der på det varmeste anbefales som afdelingens ekspert på området. Kunden glæder sig og tænker: Nu får jeg da ligeværdig sparring. Jeg har fulgt med i markederne. Jeg ved lidt om, hvad der rør sig. Jeg ved, at det går op og ned på markederne, og jeg er klar til at løbe en risiko.

Mit spørgsmål er, om I har en medarbejder, der er klar til at hjælpe kunden?

Claus Henriksen

Dialogen starter fint, men efter lidt tid føler kunden sig sat i bås – hvorfor al den snak om tidshorisonter og risiko? Det føles lidt som om, jeg er ved at falde ned i en kasse, hvor investeringen bare sker automatisk med udgangspunkt i min tidshorisont og min risikovillighed.

Kunden savner en seriøs dialog om mulighederne på aktiemarkedet. Er aktierne for dyre i øjeblikket? Og hvad med obligationsmarkederne – hvordan forventes renten at udvikle sig?

Kunden i dette eksempel har en klar forventning til pengeinstituttet om at modtage den sparring, han behøver for at træffe den rigtige investeringsbeslutning.

Bliv klogere på investering

Står du og mangler medarbejdere, der kan håndtere individuel sparring med de formuende investeringskunder, så er Eksamineret Finansrådgiver - Investering
det oplagte valg. Det er en faglig uddannelse, som giver deltagerne en masse værktøjer, der kan bruges direkte til at sparre med investeringskunderne. En helt unik uddannelse inden for investeringsområdet med en afsluttende eksamen.


Modulerne på Eksamineret Finansrådgiver - Investering handler om:

  • Aktie- og obligationsinvestering: Deltageren får værktøjer til at vurdere både aktiens og obligationens aktuelle prisfastsættelse og lærer at kommentere de forventninger, der ligger i kursen
  • Markedsforståelse og porteføljeoptimering: Deltageren lærer at argumentere for den værdi, pengeinstituttet skaber, når porteføljen sammensættes og rebalanceres
  • Produktforståelse og rådgivning: Den dygtige rådgiver får en dyb forståelse for investeringsprodukterne, som gør kunden i stand til at træffe den rigtige investeringsbeslutning

Læs om indhold, forberedelse og forudsætninger for at deltage

 

Claus Henriksen
Claus Henriksen
Chefkonsulent
+45 8993 3392
+45 6029 5428
Har du spørgsmål eller kommentarer? Så kontakt Claus


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU