Klædt på til ledelse i hverdagen

Souschef Maiken Thomsen (nummer to fra venstre) og erhvervsrådgiver Martin Rubach (stående) har fået nye perspektiver på ledelse.
På talentprogrammet for ledertalenter i Sparekassen Vendsyssel kommer deltagerne gennem et forløb, hvor de både bliver introduceret til ledelsesteori og tester teorien af i praksis.

En god leder er en, medarbejderne har respekt for. En god leder er også en, medarbejdere tør gå til, hvis de har udfordringer. I hvert fald hvis man spørger Maiken Thomsen, en af deltagerne på talentprogrammet for ledertalenter, der er udviklet i samarbejde mellem Finanssektorens Uddannelsescenter og Sparekassen Vendsyssel.  

 

Læs også: Ledelse kræver nysgerrighed – også på dig selv 

 

Maiken har arbejdet for Sparekassen Vendsyssel i otte et halvt år. Først som privatrådgiver, men nu som souschef i privatafdelingen ved Rådhuspladsen i København. Hun tilmeldte sig forløbet, fordi hun havde mod på at afprøve sine ledertalenter:  

Maiken Thomsen

 

”Jeg havde en idé om, at ledelse var noget for mig. Jeg var nået et punkt i mit liv, hvor der gerne måtte ske noget jobmæssigt. Jeg er meget nysgerrig på mennesker. Jeg går op i, at medarbejderne har det godt, at de trives, og tror på, at høj trivsel kan skabe gode resultater. ” 

"Jeg har helt klart taget noget teori med hjem i bagagen. Det kan jeg allerede nu se, at jeg kan bruge på helt konkrete episoder i hverdagen som leder."

Kunsten at lede sig selv 

Maiken mener, hun gennem talentprogrammet har fået et større perspektiv på, hvad det vil sige at være en god leder. Et perspektiv hun kan bruge i sit daglige virke som souschef: 

”Jeg har ikke læst noget ledelsesteori eller noget i den retning tidligere, så for mig har det været meget nyt det hele. Jeg har helt klart taget noget teori med hjem i bagagen. Det kan jeg allerede nu se, at jeg kan bruge på helt konkrete episoder i hverdagen som leder.”  

Ifølge Maiken kan hun bruge redskaberne og teorierne i konkrete situationer på arbejdspladsen. Samtidigt føler hun sig også bedre klædt på, når det handler om hende selv:  

”Jeg er blevet bevidst om selvledelse. Det er vigtigt, da alle mennesker har nogle ting, de kan udvikle – det har jeg selvfølgelig også.” 

 

Læs også: Talentprogram skaber leder-selvforsyning

 

Ledelse i øjenhøjde  

Martin Rubach har arbejdet i Sparekassen Vendsyssel som erhvervsrådgiver i to et halvt år, og var også med på talentprogrammet.  Han har fået nyt fokus på det mindset, han går til opgaverne med: 

”Uanset om det er personaleledelse eller konkrete initiativer eller kampagner, vi skal have gennemført, så handler det meget om hvilken indstilling, møder man den konkrete forandring med. Det gælder også i den måde, vi møder vores kolleger på.” 

 

Martin Rubach

 

Han har også fået et perspektiv på, hvor vigtigt det er at møde sine kolleger, hvor de er: 

”Vi skal være nysgerrige på vores kollegaer, og fokusere på, hvordan vi kan flytte os sammen. Vi skal være ærlige omkring de forventninger, vi har til hinanden. Hvordan vil vi som et hold arbejde sammen? Hvordan skal arbejdsglæden være i min afdeling?” 

Arbejdsglæden i fokus  

Både Maiken og Martin enige om, at de har fået nogle redskaber med sig, de kan bruge hver dag. Ifølge Martin, er det primært nysgerrigheden på mennesker og sine kolleger, der har givet pote i hverdagen. 

Martin oplever, at arbejdsglæden er større, hvis man har fokus på fællesskabsfølelsen og kollegers forskelligheder:  

”Jeg har helt klart fået øjnene op for, at det på den måde er meget nemmere at få løst en opgave, end hvis vi bare fortsætter, som vi har gjort hele tiden.”  

 

Pernille Bech Hansen
Pernille Bech Hansen
Chefkonsulent
8993 3352
Nysgerrig på talentudvikling? Tag fat i Pernille

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter