FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

Nye tiltag på Erhvervsrådgiveruddannelsen

Nu bliver erhvervsrådgiverne certificeret

Kommende deltagere på Erhvervsrådgiveruddannelsen bliver certificeret som en afslutning på deres uddannelsesforløb. De får derudover også mulighed for at vælge, om de ønsker at deltage online på ét eller flere moduler.

Tidligere i år blev Erhvervsrådgiveruddannelsen udvidet med et ekstra modul om virksomhedsforståelse, og nu forbedrer FU igen uddannelsen. Fra februar 2021 skal deltagerne nemlig gennemføre en certificering som afslutning på deres uddannelsesforløb. Her får de mulighed for at vise, at de kan håndtere en erhvervscase fra A-Z  lige fra den indledende regnskabsanalyse til selve afviklingen af kundemødet.

Det lyder spændende – jeg vil gerne tilmelde mig selv eller en kollega

Den nye certificering udspringer fra efterspørgsel fra både HR-afdelinger og tidligere deltagere og skal være til at sikre, at deltagerne får et endnu større udbytte af uddannelsen.

Certificeringen er med til at sikre, at erhvervsrådgiveren:

  • Mestrer faget – både fagligt og ift. kundevinklen
  • Kan gennemføre det årlige forretningsmøde
  • Kan håndtere en erhvervscase fra A-Z
  • Kan spotte salgspotentiale
  • Kan fortolke og forstå feedback

Certificering forankret i praksis

Selve certificeringen har form som et årligt forretnings- eller genforhandlingsmøde med en erhvervskunde. Forud for certificeringen har kursisten haft mulighed for at forberede sig på casen og skal bl.a. aflevere en regnskabsanalyse, kreditindstilling og dagsorden for kundemødet.

Selve kundemødet varer 45 minutter og herefter er der afsat 30 minutter til dialogbaseret feedback. Feedbacken er med til at sikre, at kursisten bliver nysgerrig på sin egen præstation og udviklingsmuligheder.

Foruden en af FU's konsulenter deltager der også en repræsentant fra kursistens pengeinstitut til certificeringen. Det vil typisk være den nærmeste leder. På den måde sikrer vi, at feedbacken til kursisten stemmer overens med arbejdsgangene og hverdagen hjemme i instituttet.

Med en certificering får deltagerne lov til at afprøve og bevise, hvor dygtige de er blevet – og at deres nye viden kan omsættes til praksis. Afprøvningen og især den efterfølgende feedback giver deltageren mulighed for at fortsætte sin dygtiggørelse, så den rækker ud over uddannelsesforløbet.

Dag Kristiansen
Dag Kristiansen - Chefkonsulent, FU

Deltag på ét eller flere moduler online

Som noget nyt bliver det også muligt for deltagerne på Erhvervsrådgiveruddannelsen at vælge, om de ønsker at gennemføre uddannelsen delvist online. 2020 har givet os gode erfaringer med "hybridundervisning", hvor nogle kursister deltager fysisk i undervisningen i Skanderborg, mens andre sidder hjemme ved skærmen. De erfaringer bringer vi i spil på det næste hold af Erhvervsrådgiveruddannelsen, så forløbet bliver mere fleksibelt for den enkelte kursist. 

Det betyder selvfølgelig også, at certificering kan afvikles som et online kundemøde, hvis pengeinstituttet ønsker det.

Bent Erichsen
Bent Erichsen
Afdelingschef
+45 8993 3370
+45 6029 5433
Kontakt Bent, hvis du vil høre mere om indholdet på uddannelsen
Anne Bessmann-Petersen
Anne Bessmann-Petersen
Projektkoordinator
+45 8993 3290
+45 3113 6029
Kontakt Anne, hvis du har spørgsmål til tilmelding


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU