Nyt modul på Erhvervsrådgiveruddannelsen

Fra april 2020 udvider FU Erhvervsrådgiveruddannelsen med et ekstra modul, der sætter særligt fokus på virksomhedsforståelse.

Danske virksomhedsejere efterspørger finansiering, men har også en forventning om, at deres rådgiver kan forstå virksomheden og dermed yde kompetent rådgivning og sparring. Det skaber udfordringer, men også nye muligheder for erhvervsrådgiveren, hvis rådgiveren formår at komme tættere på erhvervskunderne og sætte sig i deres sted.

Derfor udvider FU nu Erhvervsrådgiveruddannelsen med et ekstra modul, der har særligt fokus på virksomhedsforståelse.  

Målet med det nye modul er at give deltagerne på uddannelsen en større forståelse for, hvad det vil sige at drive en virksomhed og de muligheder og udfordringer, det medfører.

Kan du sætte dig i erhvervskundens sted?

Nysgerrighed og forretningsforståelse er afgørende kompetencer for en erhvervsrådgiver, når det handler om at styrke relationen til kunderne og være en kompetent sparringspartner for erhvervskunden i dagligdagen.

På det nye modul arbejder vi bl.a. med forretningsmodeller, branchekendskab og konkurrencesituation, så rådgiverne bliver bedre til at se fremad og vurdere erhvervskundernes fremtidsmuligheder.

Rådgiverne lærer, hvor vigtigt det er at være nysgerrig på kundernes forretningsmodel og strategi, og får samtidigt trænet deres evne til at sætte sig i kundernes sted – og bruge dette i en værdiskabende dialog med kunden.

Object reference not set to an instance of an object.

Praksisnært indhold og forankring af viden

Udover det ekstra modul har vi også udvidet Erhvervsrådgiveruddannelsen med flere sparringssamtaler, hvor deltagerne gennem 1:1-samtaler kan diskutere deres faglige og personlige mål gennem uddannelsen med en af FUs chefkonsulenter.

Hver deltager får desuden tilknyttet en mentor, der typisk er en erfaren kollega hjemme i filialen. Mentorordningen og sparringssamtalerne er til sammen med til at sikre, at uddannelsen og den nye viden bliver forankret i praksis.

 

Som uvildig sparringspartner er jeg med til at sikre, at rådgiveren holder fokus på det, der er vigtigt – og ikke falder i drift-fælden, men i stedet bliver ved med at udvikle sig i jobbet. Derfor er sparringssamtalerne vigtige.

Dag Kristiansen
Dag Kristiansen - Chefkonsulent, FU

Alle modulerne på uddannelsen bliver suppleret med individuel forberedelse og effektmålinger, så underviserne ved, hvor de skal sætte ind for at deltagerne får mest ud af undervisningen.

Kombineret med praksisnært indhold giver det rådgiverne mulighed for at anvende deres nye viden i dagligdagen med det samme.

 

Anne Bessmann Danielsen

Kontakt Anne, hvis du har spørgsmål til tilmelding

Anne Bessmann Danielsen

Projekt, planlægning & support

8993 3290

abp@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter