”Selvfølgelig tager det tid – men det er god tid”

”Det gode ved Master i Ledelse er, at du arbejder med dit eget projekt. Så du bestemmer selv, hvor meget du vil have ud af det og hvor meget, du vil give af dig selv,” siger Majbritt Ganderup fra Sydbank.

Det er svært at prioritere tid til uddannelse, når du er leder med masser af ansvar. Tiden på Master i Ledelse var det hele værd for Majbritt Ganderup, afdelingsleder i Sydbank.

Majbritt Ganderup er afdelingsleder i privatafdelingen i Sydbank i Aarhus. Hun har været i Sydbank i mange år og har taget den klassiske bank-vej: Først rådgiver, så boligansvarlig, så leder.

Med hendes egne ord er hun ”ikke en karriereplanlægger”. Hun har taget intern uddannelse for ledere i Sydbank og var egentlig ikke søgende efter mere. Det var hendes chef, der spurgte, om hun havde lyst til at komme med på Master i Ledelse hos Finanssektorens Uddannelsescenter.

”Jeg kan ikke påstå, at det bare var det eneste, jeg havde drømt om. Jeg tænkte egentlig mere på, om jeg kunne overskue det, og hvordan det skulle komme til at passe sammen med mit arbejde,” siger hun.

Alligevel tog hun til et informationsmøde, sendte en ansøgning – og fik plads.

”Gud, hvor er jeg heldig”

Så i november 2018 drog hun til Skanderborg og mødte sine holdkammerater for første gang. 

”Det var en fed oplevelse at starte. Allerede første gang vi mødtes, blev vi delt ind i grupper, og jeg tænkte: Gud, hvor er jeg heldig, at jeg kom i verdens bedste gruppe! Men sådan havde alle det nok,” siger Majbritt Ganderup med et smil.

De fire fra gruppen har stadig kontakt og bruger hinanden rigtig meget. Men netværket er ikke det eneste, der hænger fast.

”Jeg har været vildt glad for uddannelsen. Master i Ledelse er meget praksisorienteret. Det betyder, at du får noget med hjem hver gang,” siger hun og fortsætter:

”Vi blev for eksempel opfordret til at skrive dagbog over, hvad vi ville gøre, når vi kom hjem på kontoret. Det lyder lidt banalt. Men når du skal tilbage til holdet og stå til regnskab for det, du sagde, du ville gøre, får du gjort noget ved det.”

Slip kontrollen

Det var ikke kun for Majbritt Ganderup, uddannelsen rykkede. Hendes medarbejdere mærkede også, at hun udviklede sig som leder.

”Det betød rigtig meget for mig, at jeg fik involveret mine medarbejdere. I løbet af uddannelsen prøvede jeg helt vildt mange ting af. Både skøre ting og alvorlige ting. På Master i Ledelse laver man også mange ”skæve” ting, og jeg var meget åben om forløbet i afdelingen. Både på det faglige og det personlige plan,” siger hun.

Majbritt Ganderup tror, hun er en anden leder nu end før Master i Ledelse. En mere involverende leder og en leder, der har rykket sig – også på det personlige plan.

”Målrettethed har nok altid været min force. På Master i Ledelse lærte jeg at vise noget mere sårbarhed. Jeg arbejdede helt vildt med at slippe kontrollen. Det er jeg blevet bedre til, men det var ikke let,” fortæller hun og fortsætter:

”Det er blevet lettere for mig og falder mig mere naturligt i dag. Det fede ved det er, at jeg kan mærke, at min arbejdsmængde er blevet mindre. Ganske enkelt fordi medarbejderne automatisk tager noget mere, når jeg giver slip.”

Bestem selv udbyttet

Deltagerne arbejder i praksis med udvikling i deres egen afdeling – både med konkrete ledelsesopgaver, og personlige udviklingspunkter. Det kan for eksempel være med egen lederrolle, 1:1 ledelse, teamledelse og forandringsledelse.

Majbritt Ganderup er ikke i tvivl om, at der er noget at hente for alle på Master i Ledelse.

”Det gode ved MiL’en er, at du arbejder med dit eget projekt. Så du bestemmer selv, hvor meget du vil have ud af det og hvor meget, du vil give af dig selv,” siger hun.

Når hun ser tilbage på forløbet, er hun glad for, hun prioriterede tiden til uddannelse midt i den travle hverdag.

”Selvfølgelig tager det tid – men det er god tid.”

Tidligere MiL'ere i vidensnetværk

Efter Master i Ledelse, som Majbritt Ganderup afsluttede i 2020, har hun flere gange mødtes med andre tidligere MiL’ere til forelæsninger og særlige dage med fokus på aktuelle emner indenfor ledelse. Senest i april, hvor 34 MiL’ere mødtes og blev klogere på regenerativ ledelse.

 

”Det er en virkelig god mulighed. De gange, jeg har været afsted, kan jeg virkelig mærke hvor meget jeg savner det. Det med at rykke en dag ud til refleksion og sparre med andre.” 

Pernille Bech Hansen

Vil du høre mere?

Pernille Bech Hansen

Ledelse, salg & strategi

8993 3352

pbh@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Investering: 16. september 2024

Løbende læring om simple investeringsprodukter

Pension: 29. august 2024

”Jeg blev bare meget dygtigere”

Læringskultur: 19. august 2024

Klumme: Læring med kroppen først

FU: 31. juli 2024

Passion som drivkraft i 25 år