Alle investeringsrådgivere er omfattet af reglerne for rød, gul og grøn

Der er forskellige krav til dem, der rådgiver om de risikofyldte røde produkter, og dem, der rådgiver om de mindre risikofyldte gule og grønne produkter

Gule og grønne produkter stiller krav om uddannelsesforløb

Rådgivere, der rådgiver om grønne og gule investeringsprodukter, skal gennemføre et uddannelsesforløb, og deres virksomhed skal dokumentere, at de har tilstrækkelige kompetencer inden for disse tre områder:

  • Relevant lovgivning
  • Økonomisk forståelse
  • Investeringsprodukter

Ved grønne og gule produkter bestemmer virksomheden selv, hvordan den dokumenterer rådgivernes kompetencer. Virksomheden skal have en forretningsgang for systematisk uddannelsesforløb og sikre, at dens rådgivere har gennemført relevant uddannelse, inden de begynder at rådgive deres kunder.

Røde produkter stiller krav om prøve ved godkendt udbyder

Rådgivere, der rådgiver om røde investeringsprodukter skal bestå en prøve hos en godkendt udbyder hvert 3. år. Rådgivere skal bestå prøven, inden de begynder at rådgive deres kunder.

Se de røde investeringsprodukter i FUs matrice

 

Produkter i flere risikokategorier

Porteføljens sammensætning afgør, hvilke regler rådgiveren er omfattet af.

Hvis en rådgiver yder rådgivning om produkter i mere end én risikokategori for eksempel gul og rød, er han er omfattet både af kravet om uddannelses-forløb til gul-grøn og kravet om prøve til rød.

Tine Hansen
Tine Hansen
Projektkoordinator og Konsulent for VidenBarometer®
+45 8993 3324
+45 4222 0862
Kontakt Tine hvis du har praktiske spørgsmål