FU følger myndighedernes anbefalinger og anvisninger. Læs mere i vores FAQ

Gratis webinar: Opdag svindel med hjælpepakkerne

Finansielle virksomheder skal for tiden være ekstra opmærksomme på eventuel svindel med udbetaling af midler fra corona-hjælpepakkerne. Men hvad skal du se efter?

Den 21. maj havde de danske pengeinstitutter allerede indberettet mistanke om svindel i relation til corona-hjælpepakkerne 133 gange. Der kommer flere, og Hvidvasksekretariatet under SØIK har bedt finansielle virksomheder med underretningspligt om at være ”ekstra opmærksomme” på mistænkelige forhold.

Hvordan er man det?

Vi afholdte webinaret "Opdag svindel med hjælpepakker" den 4. juni. Er du nysgerrig, kan du læse highlights fra webinaret her

Få indblik i hvidvaskeksperternes erfaringer

Vi afholder webinaret i samarbejde med eksperter fra Deloitte og Nykredit. Du bliver klogere på, hvad du skal holde øje med, hvilke muligheder der er for svindel, og om du skal gøre noget, der går ud over den ”almindelige” forpligtelse. Du får også konkrete tips til, hvordan opgaven kan gribes an.

Morten Lund Jørgensen, Funktionschef, Banking Risk & AML fortæller, hvordan Nykredit sikrer fokus på disse typer forbrydelser, herunder hvordan transaktionerne kan overvåges, og hvad medarbejderne i pengeinstitutterne skal være opmærksomme på.

Du vil også høre Claus L. Andersen, partner hos Deloitte, dele sin indsigt og erfaringer med hjælpepakkerne – hvor oplever de faresignalerne, hvordan agerer kunderne, og hvad er revisors rolle?

Alle er velkomne, men webinaret er nok særligt interessant for dig, der arbejder med hvidvask, regulering, revision, er rådgiver eller på anden måde arbejder med erhvervskunder i en finansiel virksomhed.

Tag med til Hvidvasksseminar 2020. Årets tema er ”Øget samarbejde og særlige udfordringer”, og du kan høste indsigt fra en række af de helt centrale aktører  

Netværk om hvidvask

Kom med i vores hvidvasknetværk for hvidvaskansvarlige og specialister. Vi mødes to gange om året, og som medlem får du stor faglig indsigt og mulighed for at udveksle best practice og drøfte faglige problemstillinger. Næste møde er den 24. juni 2020.

Vi har også et hvidvasknetværk for medarbejdere i AML teams – det er for dig, der arbejder med den daglige overvågning, underretninger og lignende. Næste netværksmøde er den 25. juni 2020. 


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU