Kom regnskabsforskrækkelsen til livs

Mange rådgivere kommer til kort, når de møder de (mange) kunder, der både er privat- og erhvervskunder. De lider af et udbredt fænomen: Regnskabsforskrækkelse.

Regnskaber er ikke farlige for privatrådgivere.

Det påstår Anne Marie Krogsgaard i hvert fald. Hun er chefkonsulent på Finanssektorens Uddannelsescenter, og har de seneste år klædt mange hundrede rådgivere på til at se regnskabsforskrækkelsen i øjnene.

”Rigtig mange kunder er privatkunder, der også har et erhvervsengagement. Det kan være tandlæger, frisører, håndværkere eller kunder med et helt almindeligt job, der har en mindre virksomhed ved siden af. De kunder falder mange steder lidt mellem to kasser – de er ikke kun privatkunder, de er ikke kun erhvervskunder – de er både-og,” siger Anne Marie Krogsgaard.

Fra privat til erhverv 1 og 2 er gratis, når du søger via Finanskompetencepuljen. Se hvordan du søger

Fra privat til erhverv

Det var baggrunden for, at uddannelserne ”Fra privat til erhverv ”1 og 2 blev sat i søen for nogle år siden. De har været et tilløbsstykke.

"Noget af det, deltagerne fremhæver, er, at de bliver i stand til at vurdere kundens samlede økonomi og dermed kan stille de rigtige spørgsmål."

"Alle typer af privatrådgivere får noget ud af at dykke ned i det, der er vigtigt for de mindre erhvervsdrivende. Både de, der aldrig har set et regnskab til formuerådgivere. Noget af det, deltagerne fremhæver, er, at de bliver i stand til at vurdere kundens samlede økonomi og dermed kan stille de rigtige spørgsmål," siger Anne Marie Krogsgaard og fortsætter:

"Vi arbejder meget med grundlæggende regnskabsforståelse, for det er især her, der er en barriere. Mange privatrådgivere udvikler en "regnskabsforskrækkelse", og det gør vi noget ved. Det gør dem til bedre rådgivere, for det giver dem en forståelse for vigtige aspekter af deres kunders økonomi."

Helt grøn på erhverv? Tilmeld dig Fra privat til erhverv 1 – det er gratis via Finanskompetencepuljen

En totrinsraket mod bedre sparring

For de mange, der har været på Fra privat til erhverv 1, er 2’eren et naturligt næste skridt. Begge forløb er gratis via Finanskompetencepuljen, og på 2’eren går deltagerne skridtet videre og får løftet deres regnskabsforståelse, uanset om kunden driver virksomhed i personligt eller selskabsregi.

”På 2’eren sætter vi mere lys på mulighederne for disponering af virksomhedens resultat både i virksomhedsordning og i selskaber. Vi arbejder dybere i de faglige områder, hvor du som rådgiver bliver endnu bedre til at omsætte din faglighed til kompetent sparring om kundens virksomhed,” siger Anne Marie Krogsgaard og fortsætter:

"Vi arbejder både med screening og den dybere analyse af regnskabet, og du ser en klar sammenhæng til forløbet på 1’eren. Derudover sætter vi lys på flere forretningsmuligheder med særligt fokus på virksomhedsejers pensionsmuligheder."

Klar til 2’eren? Kom med på næste hold

Se alle forløb på FU, som du kan søge via Finanskompetencepuljen

Det siger deltagerne

Evalueringerne af Fra privat til erhverv 1 og 2 fra 2020 og begyndelsen af 2021 viser at:

  • 97% har fået et udbytte af forløbet
  • 93% er tilfredse eller meget tilfredse med forløbet


Se alle nyheder

o O o

Seneste nyheder fra FU