Kulturen kan (over)leve med hjemmearbejde

Hjemmearbejde er ikke ensbetydende med, at virksomhedens DNA og kultur går fløjten. I hvert fald ikke, hvis der bliver taget hånd om den forandring, der sker i organisationen.

Rigtig mange danskere har de senere år i kortere eller længere perioder skiftet kontoret ud med hjemmearbejdspladsen. I mange organisationer har det skabt opmærksomhed om det potentiale, der kan være i mere fleksible rammer.

"Vi kan se, at der nu de fleste steder i finanssektoren er et ønske om at fortsætte med hjemmearbejde – corona eller ej. Nogle har allerede indført muligheden, mens andre er afventende, da det ikke er entydigt, hvilke effekter hjemmearbejde har i organisationen," siger afdelingschef Lars Munch Svendsen fra Finanssektorens Uddannelsescenter.

Ligegyldigt hvilken vej hjemmearbejdspilen peger, er der en række overvejelser, som ledelsen og topledelsen bør gøre sig.

"Det er vigtigt at finde ud af, hvordan hjemmearbejde passer ind i den enkelte virksomhed," understreger Lars Munch Svendsen.

På ”Samarbejde og ledelse på distancen” sætter vi fokus på de anderledes betingelser, vi må indrette os på, når distancearbejde bliver en del af hverdagen. Kom med på næste hold

Lars Munch Svendsen

Vil I høre om mulighederne for et forløb for jeres ledere?

Lars Munch Svendsen

Ledelse, salg & strategi

8993 3299

lms@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse