Ny læring om kunstig intelligens (AI)


AI fylder - både i hverdagen og på de digitale forløb på Finanssektorens Uddannelsescenter. 

Hvor meget kunstig intelligens påvirker din hverdag i finanssektoren afhænger af din jobbeskrivelse. Men vi kommer alle i berøring med AI – også på FU.

Digitalisering og det digitale er en integreret del af hverdagen i danske pengeinstitutter. Så når der sker et digitalt kvantespring, påvirker det hverdagen – og de forandringer skal både medarbejdere og ledere forholde sig til. 

Derfor har chefkonsulent Anders Nørgaard, der står i spidsen for FU's kurser og uddannelse indenfor digitalisering, haft travlt.  

Det handler selvfølgelig om AI – altså kunstig intelligens. 

”Finanssektoren har i årtier været i front på det digitale. Brugen af kunstig intelligens er ingen undtagelse, og vi har eksperimenteret med og brugt AI i årevis,” siger Anders Nørgaard. 

Men i 2023 skete der noget.  

Livet før og efter AI chatbots 

Amerikanske OpenAI lancerede i marts fjerde version af chatbotten ChatGPT. Den gjorde med ét slag det nørdede og specialiserede arbejde med kunstig intelligens tilgængeligt for ”menigmand”. 

Generativ AI hedder det.  

”Kunstig intelligens er ikke nyt. Men der er et før og efter ChatGPT og anden generativ AI – og det kommer også til at betyde noget for os, der arbejder i sektoren,” fortæller Anders Nørgaard. 

Hvem kommer det til at gå ud over? 

Udbredelsen af AI har affødt mange diskussioner om, hvilke job der så forsvinder, inden vi får set os om. Anders Nørgaard er ikke bekymret, men opfordrer sektoren til at være på dupperne: 

”Uanset hvad der sker digitalt, skal vi følge med. Både organisationer, ledere og medarbejdere. For den digitale udvikling påvirker ikke kun os. Den påvirker også vores kunder og deres forventninger. F.eks. må vi forvente, at kunderne ofte vil have forberedt sig via ChatGPT, inden de kommer til møde i banken. Ligesom når vi går til lægen og selv har researchet alle symptomer på nettet på forhånd. Det skal vi være klar til,” siger Anders Nørgaard. 

AI på FU's uddannelser

Hvordan påvirker digitalisering herunder AI dine opgaver? Hvad forsvinder – og hvor bliver opgaverne sjovere, fordi den kunstige intelligens kan overtage de mere rutineprægede opgaver? Styrk din egen nysgerrighed på de digitale muligheder, herunder AI, chatbots, metaverse mv.

Den excellente kunderelation i en digital hverdag 

Kunderne vil fremover bruge AI chatbots meget mere – også når de forbereder sig til kundemødet. Du lærer at optimere kundens samlede oplevelse af samarbejdet med dig og pengeinstituttet i en digital hverdag. Ikke kun tiden som involverer personlig kontakt, men også den tid hvor kunden er digitalt selvhjulpen via apps og mobilbank. 

Hvad betyder digitalisering herunder AI for dine medarbejdere, for din organisation, for dig og dine medarbejdere – og hvordan er du en god forandringsleder i omstillingen? 

Anders Nørgaard

Vil du høre mere?

Anders Nørgaard

Ledelse, salg & strategi

8993 3330

ann@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse