”Vi vil være en medspiller i den lokale udvikling”

Henrik Larsen er filialchef hos Totalbanken i Vissenbjerg. Sammen med to kolleger - begge filialchefer i andre fynske filialer var de på det første hold af Økosystemfacilitatorer.
Mange steder er behovet for lokal vækst og udvikling mere aktuelt end nogensinde. De lokale banker og pengeinstitutter har en gylden mulighed for at bidrage til udviklingen – og det handler om meget mere end sponsorater og lokal tilstedeværelse.

Det boblede af visioner og virkelyst, da det første hold økosystemfacilitatorer mødtes den 3. marts  på Finanssektorens Uddannelsescenter i Skanderborg. Alle kom med høje ambitioner og et stort ønske om at blive klogere på, hvordan man skaber lokal vækst som lokalt pengeinstitut.

En uge efter lukkede Danmark ned. Hverdagen bød pludseligt på uvished, hjemmearbejde, onlinemøder og fuldt fokus på at hjælpe pressede kunder bedst muligt gennem krisen. 

Men på trods af travlhed og nogle på alle måder ekstraordinære måneder, er ambitionerne hos økosystemfacilitatorerne to-be ikke blevet mindre. For mange steder har foråret 2020 sat en tyk streg under behovet for lokal vækst og udvikling.

 

Om forløbet:

Netværk på tværs af grænser

Henrik Larsen er filialchef hos Totalbanken i Vissenbjerg. Sammen med to kolleger - begge filialchefer i andre fynske filialer – havde han projektet på plads inden coronakrisen. De tre ville sammen skabe et netværk for foreninger på tværs af kommunegrænser.

”Vi ligger i tre forskellige lokalområder, og vi vil som pengeinstitut skabe en ramme, der kan skabe netværk på tværs. Om din forening ligger i Aarup, Vissenbjerg eller Tommerup – udfordringerne er de samme. Vi vil være facilitator for, at ildsjælene rundt omkring ser de andre foreninger som sparringspartnere og kolleger fremfor konkurrenter,” fortæller han.

En del af løsningen

Den idé var god som udgangspunkt. Men behovet for sådan et stærkt, lokalt foreningsnetværk er blevet aktualiseret af krisen.

”Coronakrisen har givet mange foreninger akutte problemer. Mange steder betaler medlemmerne deres kontingent for at støtte en god, lokal sag, men det kan ikke vare ved,” siger Henrik Larsen.

Han ser derfor et stort potentiale i, at Totalbanken går ind og tager en aktiv rolle.

”Jeg tror i dén grad, at vi kan være en del af løsningen. Foreningerne har behov for synlighed, og vi stiller ressourcerne og kompetencerne til rådighed. Vi vil være en medspiller i den lokale udvikling. Vi er en del af samfundet, så for os er det naturligt at bidrage til, at vores lokalsamfund er et attraktivt sted at bo.”

Meget mere end et sponsorat

At være "økosystemfacilitator" handler om at påtage sig en ny rolle som lokal bank eller pengeinstitut. Det drejer sig om andet og mere end et sponsorat af den lokale håndboldklub, understreger Lars Munch Svendsen, der er chefkonsulent på FU og en af idémændene bag uddannelsen:

“Der er et enormt potentiale i, at pengeinstitutterne styrker deres engagement i det lokale. Som økosystemfacilitator er man klædt på til at tage nye initiativer og få værdifulde erfaringer med, hvad der skal til for at man reelt bidrager til den lokale vækst og udvikling, “ fortæller han og fortsætter:

“Tanken er, at pengeinstitutterne skal gå fra eksempelvis at være passive sponsorer til at være en aktiv deltager i lokalmiljøet. Ikke med penge alene, men i mindst lige så høj grad med viden, netværk og kompetencer.”

Kan I samle et helt hold?

Som virksomhed kan I søge om at få dette som et virksomhedskursus. 

 

Uddannelsen udbydes gratis via Finanskompetencepuljen. For at kunne søge om gratis uddannelse skal din arbejdsplads være medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). 

Det betyder, at hvis I kan samle et hold, kan vi afholde forløbet og skræddersy det til jer. Kontakt os for at aftale nærmere – vi guider jer gerne i ansøgningsprocessen.

Du kan se de kommende datoer for uddannelsen og følge tilmeldingen til Finanskompetencepuljen her 

Lars Munch Svendsen
Lars Munch Svendsen
Afdelingschef
8993 3299
Har du yderligere spørgsmål kontakt gerne Lars

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter