Ny praksisnær uddannelse til de erfarne ledere

Der er en masse bevægelser i verden, i sektoren og i dagligdagen, som ledere i 2020’erne skal forholde sig til. Samtidig sker der en masse ændringer i disciplinen ”at lede”. Dét er baggrunden for ny uddannelse til de erfarne ledere.
Fleksibel uddannelse ruster de erfarne ledere til nutid og fremtid og giver dem mulighed for at tage deres lederskab til næste niveau. For jo, også ledere med stor erfaring kan også udvikle sig.

Du har en god portion ledelseserfaring. Du driver sikkert en god afdeling og forretning. Men du kan se uforløste muligheder, og du ved, du vil have godt af en lille skub i den rigtige retning.  

Kom med - se muligheder på ny, praksisnær lederuddannelse    

”Vi ser klart, at ledelse går fra den klassiske, hierarkiske tilgang til selvledelse og medledelse. Derfor fokuserer vi også på udvikling af læringsmiljøer."

”Vi ser, at der er et stort potentiale blandt de ledere, der har nogle år på bagen. De har masser af erfaring og en masse ressourcer, men de har også travlt – og de har typisk fokus på alt andet end deres egen udvikling som ledere og som mennesker, ” siger Søren Laursen, der er adm. direktør på Finanssektorens Uddannelsescenter og fortsætter:  

 ”Derfor har vi lavet en målrettet og fleksibel lederuddannelse til de travle, erfarne ledere, der giver dem mulighed for at tilpasse uddannelsen, så den præcist matcher deres behov.”

De erfarne kan være svære at nå 

”Fleksibilitet” og ”praksisnær” er nøgleord. For al erfaring viser, at netop de erfarne ledere kan være svære at nå. Netop fordi de er erfarne og ikke altid har øjnene åbne for, at det vil gøre dem endnu bedre til deres arbejde, hvis de får bygget uddannelse ovenpå.  

”Ledelsesopgaven og dermed opfattelsen af, hvad ”god ledelse” og ”en god leder” er, udvikler sig og ændrer sig meget i disse år. Det gælder både internt i organisationerne og blandt medarbejdere,” siger Søren Laursen. 

Lederuddannelser målrettet til finanssektoren – få overblik over hvad FU kan tilbyde 

Nye bevægelser præger ledelsesrollen 

Der er en masse bevægelser i verden, i sektoren og i dagligdagen, som ledere i 2020’erne skal forholde sig til.   

”Uddannelsen er praksisnær og vi sætter ledernes egen erfaring i spil. Det sikrer, at du kommer hjem og kan bruge det lærte med det samme. Det rykker i hverdagen"

Digitaliseringen og nye forventninger fra kunder og medarbejdere. Nye måder at lede og organisere på post-corona. Strategisk handlekraft og løbende strategiimplementering. 

Sideløbende sker der en masse ændringer i disciplinen ”at lede”: 

”Vi ser klart, at ledelse går fra den klassiske, hierarkiske tilgang til selvledelse og medledelse. Derfor fokuserer vi også på udvikling af læringsmiljøer. Lederne har i dag stor indvirkning på og stort ansvar for løbende kompetenceudvikling, og læring er ikke kun noget der foregår på uddannelser. Det foregår i mindst lige så høj grad i dagligdagen,” siger Søren Laursen. 

Erfaring og konkret udvikling i hverdagen 

På uddannelsen bliver der arbejdet både med fag, organisation og personlig udvikling ud fra en ”pick ’n choose”-tilgang, så den enkelte deltager selv sammensætter sin uddannelse til at matche sine individuelle behov.  

Bliv klogere på Den erfarne leder – læs mere her  

”Uddannelsen er praksisnær og vi sætter ledernes egen erfaring i spil. Det sikrer, at du kommer hjem og kan bruge det lærte med det samme. Det rykker i hverdagen – og det skal det selvfølgelig gøre, når travle folk tager tid ud af kalenderen til udvikling,” siger Lars Munch Svendsen, der er afdelingschef på FU og en af ophavsmændene til den nye uddannelse. 

Det praksisnære er muligt, fordi underviserne på Den erfarne leder kender hverdagen i den finansielle sektor og har stor indsigt i, hvad det er at være leder i finanssektoren. Det betyder også, at der bliver taget højde for og tilrettelagt ud fra de særlige vilkår og rammer, der er i finanssektoren. 

Netværk og nye niveauer 

”På uddannelsen lærer du dig selv bedre at kende, og du får skærpet dit billede af, hvordan du virker på andre. Er du den leder, du gerne vil være? Derudover får du konkrete værktøjer, du kan bruge i din hverdag som leder,” siger Lars Munch Svendsen. 

Men på uddannelsen får du også noget, der ifølge Lars Munch Svendsen er lige så vigtigt, når du som erfaren leder igen sætter dig for at lære:  

”Sparring, netværk, feedback og den dialog, du får med andre ledere om ledelse – bare dét kvalificerer dig til at være leder på et helt nyt niveau.”  

Lars Munch Svendsen
Lars Munch Svendsen
Afdelingschef
8993 3299
Kontakt Lars her
Pernille Bech Hansen
Pernille Bech Hansen
Chefkonsulent
8993 3352
Kontakt Pernille her
Peter Jensen
Peter Jensen
Chefkonsulent
8993 3570
Kontakt Peter her

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter