Future-fokus på bæredygtig bankdrift

Ifølge adm. direktør Charlotte Skovgaard er tidsånden med Merkur Andelskasse. Hun gjorde deltagerne i Future-netværket klogere på, hvordan Merkur i praksis er en værdibaseret, bæredygtig bank.

Regenerativ ledelse kræver mod til, at man griber bankdrift an på nye måder. Det gør Merkur Andelskasse, og Future-netværket er blevet udfordret og inspireret af kvinden i front.

Merkur Andelskasse kalder sig selv en værdibaseret, bæredygtig bank. Andelskassen er gået fra at være ”hippiebanken” til måske at være det pengeinstitut, der går forrest og viser en mulig vej for bæredygtig bankdrift.  

Ifølge adm. direktør Charlotte Skovgaard er tidsånden med Merkur, og ambitionerne er klare:  

”Merkur skal være et fyrtårn i pengeinstitutverdenen, når det gælder bæredygtighed og social ansvarlighed,” sagde hun, da hun holdt oplæg for Future-netværket i september.  

Hun tror på, at bæredygtighed og profit ikke udelukker hinanden – og hun tror på, at alle pengeinstitutter har potentialet til at gøre ting lidt anderledes. 

Regenerativ ledelse på agendaen 

Fokus på netværksmødet var regenerativ ledelse. 

Regenerativ ledelse handler netop om at have mod til at gøre ting på en ny måde, lød beskeden fra Laura Storm. Hun er en af bannerførerne inden for regenerativ ledelse og rejser verden rundt for at dele budskabet.  

Denne tirsdag var hun i København med Future-netværket. Hvor hun opfordrede til mere mod – selvom det ikke er nemt: 

Jeg oplever bred enighed om, at vi skal gøre ting på en ny måde. Og så fortsætter vi alligevel med at gøre, som vi plejer.” 

Regenerativ ledelse i finanssektoren

Vær klar til forandringer. Slip kontrollen. Giv plads til forskellighed. Acceptér livets rytme. Kom bag kulissen, da deltagerne i FUTURE-netværket blev klogere på regenerativ ledelse. 

 

Regenerativ fremtid Regenerativ fremtid
Lars Munch Svendsen

Vil du høre mere?

Lars Munch Svendsen

Ledelse, salg & strategi

8993 3299

lms@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

KundeBenchmark: 3. juni 2024

Kundetilfredshed er meget mere end et tal

FU: 27. maj 2024

Bedrifter og byggeplaner

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte