Spot på regenerativ ledelse i sektoren

Karin Lyngby Hansen og Lars Munch Svendsen står i spidsen for arbejdet med regenerativ ledelse på Finanssektorens Uddannelsescenter. FU indgår nu i et forskningsprojekt sammen med Aalborg Universitet om potentialet i det regenerative i finanssektoren. 

I et nyt forskningsprojekt sammen med AAU, undersøger FU og en række pengeinstitutter potentialet i regenerativ ledelse i finanssektoren.

I dag mødes 12 ledere fra finanssektoren til kickoff på et forskningsprojekt, som er drevet og udviklet af Aalborg Universitet i samarbejde med Finanssektorens Uddannelsescenter. 

Forskningen skal skabe viden om, hvordan finanssektoren kan arbejde med regenerativ ledelse. Det handler om hverdagen, forandring i praksis, og hvordan små ændringer kan skabe store forandringer.  

Projektet skal inspirere og styrke ledernes evne til at tænke og handle regenerativt. Både i deres lederskab og i forhold til miljø, klima og social ansvarlighed,” siger Lars Munch Svendsen, afdelingschef på FU og understreger, at det er lettere sagt end gjort: 

”Det er netop på grund af kompleksiteten, at vi på FU kaster os ind i det her arbejde. Regenerativ ledelse og bæredygtighed generelt fylder og kommer til at fylde endnu mere i fremtidens finanssektor. Forskningsprojektet skal være med til at skabe viden om, hvordan lederen bedst håndterer de mange opgaver og dilemmaer på en balanceret måde. 

Bæredygtighed er også i ledelse

Regenerativ ledelse er ledelse på flere niveauer, forklarer Lars Munch Svendsen. Det handler i høj grad om ledelse i forhold til omverdenen, hvor finanssektoren har en rolle i forhold til at styre pengestrømmene i en mere bæredygtig retning.  

”Men det gælder også i det nære, hvor regenerativ ledelse handler om at gøre arbejdspladsen til et sted, hvor medarbejdere i større grad trives og udvikler sig. Lederen selv skal også finde sin egen balance og synkronisere sine værdier og sin adfærd i relation til disse opgaver,” siger han. 

Derfor dækker forskningsprojektetledelse bredt indenfor tre dimensioner: 

1) Væredygtighed. At lede ud fra en balanceret væren.

2) Bæredygtigt lederskab. At lede helhedsorienteret og relationelt.

3) Ledelse af bæredygtighed. At lede en bæredygtig omstilling. 

Sektorens ledere er medforskere

Forskningsprojektet bygger på ”aktionsforskning”. En forskningstilgang, der inddrager de 12 ledere fra pengeinstitutterne, der er med i projektet, som ”medforskere 

Lederne skal sætte gang i nye handlinger og initiativer og indsamle data, der beskriver hvilken effekt de nye tiltag får i praksis. Lone Hersted, der er lektor og forsker på Aalborg Universitet indsamler og analyserer data, der skaber ny viden om regenerativ ledelse i hverdagen i finanssektoren.  

Denne viden udgives i videnskabelige artikler og gøres også tilgængelig i mere populær form til medlemmer af Finanssektorens Uddannelser. 

Økosystemfacilitator

Fokus på en ny og anderledes rolle for et pengeinstitut, som skal bidrage til at skabe mere lokal vækst.

Læs mere Økosystemfacilitator
Lars Munch Svendsen

Nysgerrig? Tag fat i Lars

Lars Munch Svendsen

Ledelse, salg & strategi

8993 3299

lms@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Investering: 16. september 2024

Løbende læring om simple investeringsprodukter

Pension: 29. august 2024

”Jeg blev bare meget dygtigere”

Læringskultur: 19. august 2024

Klumme: Læring med kroppen først

FU: 31. juli 2024

Passion som drivkraft i 25 år