Radikal nytænkning i finanssektoren

Laura Storm er ledende inden for feltet "regenerativ ledelse". Det handler om klodens tilstand og behovet for en ny måde at lede på.

34 tidligere deltagere på Master i Ledelse og én verdenskendt pioner indenfor regenerativ ledelse. En stor nysgerrighed og bunkevis af fakta.  

Det er ingredienserne til en øjenåbnende workshop om, hvorfor det er nødvendigt at gøre op med den type ledelse, vi har bedrevet i mere end 100 år. 

"Vores ledere bliver stadig klædt på til det 20. århundredes udfordringer. Til industrialiseringen og til at se organisationer som maskiner - rigide systemer med en høj grad af konkurrence. Det er angstprovokerende, at vores ledere slet ikke er klædt på til at navigere i det 21. århundredes kompleksitet," siger Laura Storm og fortsætter: 

"Vi har gang i "mere af det samme". Dét er ikke vejen ud. Vi er nødt til at mobilisere på helt andre fronter – både indre og ydre. Mange steder er der en forståelse for, at vi skal tænke nyt. Men det er så trygt at blive ved med at gøre, som vi plejer."

 ”Stop med at være den grå eminence. Det er en helt anden rolle, jeres sektor kan spille i en regenerativ verden.” 

Nysgerrige ledere fra en konservativ sektor

Det var tidligere deltagere fra finanssektorens Master i Ledelse, der var inviteret til workshop med Laura Storm i Skanderborg. 

Nysgerrigheden var stor. Fra dagens start var der ikke mange, der kunne forklare, hvad "regenerativ ledelse" er. Men deltagerne købte ind på Laura Storms insisteren på behovet for nytænkning, og dfakta om klodens tilstand, hun havde med, var en aha-oplevelse for mange. Som en af deltagerne opsummerede det: 

"Jeg tror, der er brug for en ny dagsorden. Der er brug for at tænke på mere end afkast og bundlinje – og måske skal vi til at give noget tilbage."

Vi skal tænke radikalt nyt

Det er derfor, at Laura Storm rejser verden rundt og taler om regenerativ ledelse.  

Fordi hun tror på, at ledere spiller en central rolle for at få verden på ret køl. Fordi det kræver, at ledere forstår den verden, vi opererer i – og at det er en verden med et "kompleksitetsniveau, som vi aldrig har set tidligere."

Biodiversitet, digitalisering, kunstig intelligens, mental sundhed, ressourceknaphed, mangel på engagement - det er bare noget af det, nutidens ledere skal forholde sig til. 

"Det er ikke småting, vi skal navigere i. Derfor er jeg glad for, at I er her i dag. Ledere er ikke klædt på til det her. Så vi er nødsaget til radikalt at tænke nyt," siger Laura Storm.  

Fakta fra Laura Storms oplæg:

 

  • Vi har på 27 år mistet 75% af den flyvende insektbestand 
  • Der er kun 60 høste igen 
  • Vi har fældet 80% af verdens skove 
  • I 2050 er der mere plastic end dyreliv i verdenshavene 

Mennesker som parasitter

Laura Storm taler om systemisk stress og kollaps.

"Homo sapiens har opført sig på en ret parasitagtig måde. Vi har drevet rovdrift på vores ydre økosystemer. Vi har også drevet rovdrift på de indre økosystemer, og vi kan se, at stress og psykiske lidelser er accelereret."

"Stop med at være den grå eminence"

Ifølge Laura Storm har finanssektoren en mulighed for at spille en nøglerolle: 

"Hvis der kommer momentum i finanssektoren, kommer der virkelig skub i det her. Jeres sektor kan skabe ringe i vandet som få andre."

Det handler dybest set om mod. Mod til at åbne op, mod til at indgå i lokale og nationale økosystemer og mod til at se på andet end den traditionelle bundlinje: 

"Hvad ville der ske, hvis I begynder at tale om en multibundlinje? Det skal ikke gøres skamfuldt at tjene pengeMen hvordan bruger vi overskuddet – hvordan giver I noget tilbage? Hvad ville der ske, hvis jeres sektor tog ansvar for at tænke regenerativ finansiering og økonomi og kapitalisme? Hvis I ikke brugte lovgivning som undskyldning for ikke at gøre noget," siger Laura Storm og kommer med en klar opfordring: 

"Stop med at være den grå eminence. Det er en helt anden rolle, jeres sektor kan spille i en regenerativ verden."

”Hvis der kommer momentum i finanssektoren, kommer der virkelig skub i det her. Jeres sektor kan skabe ringe i vandet som få andre.”

Laura Storm

Laura Storm er rådgiver og ekspert på regenerativ ledelse og bæredygtighed. Hun er også foredragsholder og forfatter og bl.a. medforfatter til den roste bog Regenerativ Leadership. Hun er blandt andet blevet udråbt til Young Global Leader af World Economic Forum for sit arbejde. 

- Fra laurastorm.com (oversat)

Seneste nyheder fra FU

Uddannelse: 26. juni 2024

Tidligere trainee hjælper nye på vej

Klumme: 25. juni 2024

Klumme: 68 milliarder om året

Rådgivning: 20. juni 2024

Kundefokus i alt

KundeBenchmark: 3. juni 2024

Kundetilfredshed er meget mere end et tal