Hvem er omfattet af Boligkreditdirektivet?

Alle ansatte, der er beskæftiget med rådgivning og rådgivningstjenester om boligkreditaftaler og boligkreditformidling, er omfattet af Boligkreditdirektivet

Ansatte, der deltager aktivt i processen, er omfattet

Alle ansatte, der deltager aktivt i processen med at kreditvurdere og udforme forbrugerens boligkreditaftale, er underlagt kompetencekravene og skal have et grundniveau inden for Bekendtgørelsens 10 kompetenceområder. Det gælder fx rådgivere, supportmedarbejdere, kreditmedarbejdere og lignende. Det er dermed ikke kun de ansatte, som har direkte kundekontakt, der er omfattet af kompetencekravene. 

Kun relevante kompetencekrav i forhold til ens arbejdsområde

Ansatte, der er omfattet af Boligkreditdirektivet, skal kun dokumentere de kompetencekrav, der er relevante i forhold til deres arbejdsområde. Jo bredere medarbejdernes arbejdsområde er, jo flere kompetencer skal de kunne dokumentere.

Det er virksomhedernes ansvar at fastsætte grundniveauet og sikre, at det er tilstrækkeligt til, at forbrugeren får en forsvarlig og kompetent betjening. Virksomheden har desuden ansvar for løbende at dokumentere, at medarbejderne opretholder deres kompetencer.

Ansatte med rent administrative opgaver er ikke omfattet

Ansatte med rent administrative opgaver i forbindelse med boligkreditaftaler er ikke omfattet af Boligkreditdirektivet. Det gælder f.eks. opgaver som at udskrive og sende dokumenter uden at deltage aktivt i hverken rådgivningen, kreditvurderingen eller udformningen af boligkreditaftalen. Ansatte i en HR-funktion, it-afdeling eller en intern regnskabsfunktion er heller ikke omfattet af bekendtgørelsen.

Klik på det ønskede niveau for at læse mere om indholdet.

 

Turid Danielsen
Turid Danielsen
Projektkoordinator
+45 8993 3280
+45 6038 6292
Kontakt Turid hvis du vil vide mere om det praktiske
Anette Ravnested
Anette Ravnested
Chefkonsulent
+45 8993 3272
+45 2968 3580
Kontakt Anette hvis du vil vide mere om det faglige