Ledelse bliver du aldrig færdig med

Foto: Spar Nord. 

Som ny leder fik Peter Fredsgaard fra Spar Nord øjnene op for nuancerne i ledelse. Han er blevet bevidst om sin egen ledelsesstil og hvad, han skal sige ja og nej til.

Efter Peter Fredsgaard, teamchef i Spar Nord, har fået erfaring som leder, har han fundet ud af, at ledelse er en disciplin med mange nuancer. Det er han blevet klogere på som led i uddannelsen ”Den nye leder.”

”Ledelse bliver du aldrig færdig med. Det er et fag i sig selv og noget, du hele tiden bliver bedre til. Du skal erkende, at det er en læringsrejse, og at du kommer til at lave fejl,” siger han.

Ledelsesopgaven og ansvaret i centrum

Den erkendelse havde han ikke, da han mødte op på ”Den nye leder”.

”Jeg havde måske lidt naivt troet, at nu fik man nogle værktøjer, og så havde man lært det,” siger Peter Fredsgaard.

I stedet kom han på en uddannelse, hvor de arbejdede med deltagernes mindset. Med det personlige lederskab, selvudvikling og refleksion. Men også med det ansvar, der følger med ledelsesopgaven. Med udvikling af medarbejderne og udvikling af forretningen.

”Vi arbejdede med ledelse på flere niveauer og så både på selvledelse, teamledelse og forandringsledelse. På den måde blev fokus på os selv først, og vi blev dermed bevidste om betydningen af vores ledelsesstil. Bare fordi jeg har en bestemt ledelsesstil, er det jo ikke sikkert, at mine medarbejdere kan følge den og har lyst til at være inden for de rammer. De ting og nuancer var spændende at få indblik i og få prøvet af,” siger han.

"Det handler om balance. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad jeg siger ja til. Hvad der er mig, og hvad jeg er god til."

En leder på rette hylde

Ved at få øjnene op for de mange nuancer er Peter Fredsgaard blevet sikker. Han skal være leder.

”Jeg har lært meget om mig selv som leder. Jeg tror for eksempel ikke, at jeg skal være leder for mange,” siger han og fortsætter:

”Jeg vil også gerne lykkes med noget ved siden af ledelsen, som for eksempel hvordan vi udvikler vores organisation. Det giver mig energi, at jeg har tiden til det.”

Selvom han har valgt ledervejen, har han ikke ambitioner om at arbejde 60 timer om ugen.

”Det handler om balance. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvad jeg siger ja til. Hvad der er mig, og hvad jeg er god til. Den selvindsigt har jeg fået på ”Den nye leder”. Det betyder også, at jeg er blevet meget skarpere på, hvem jeg er, hvordan jeg arbejder, hvordan jeg tænker, hvad jeg er god til, og hvad jeg er knapt så god til,” siger han og fortsætter:

”Det er en af de gaver, man får på uddannelsen. Som man ikke sådan lige tænker over, men hvor jeg kan mærke, at jeg er blevet mere skarp på, hvad det egentlig er, jeg kan og vil. Også som leder.”

Lederudviklingsforløbet "Den nye leder" giver dig succes i lederrollen og er en investering til dig, der ønsker at udvikle dig i forhold til de opgaver og ledelsesmæssige udfordringer, du møder som relativ ny leder i finanssektoren.

Om uddannelsen Om uddannelsen

Teori, praksis og netværk

Da Peter Fredsgaard startede på ”Den nye leder”, havde han været nysgerrig på ledelse et stykke tid. Først på kurset ”Før du bliver leder”. Så retur til banken, hvor han fik en lederstilling. Efter nogle måneder som leder afsted på uddannelsen ”Den nye leder”.

”Det var vigtigt for mig at arbejde videre med mig selv. Det skulle være en kombination af teori og praktik, og det ved jeg, man får på FU,” siger han om baggrunden for al den uddannelse.

Derudover havde han havde talt med en kollega, der syntes, hun tog ”Den nye leder” et halvt år for sent. Hun kunne godt have brugt nogle af de værktøjer, man får på uddannelsen, til at komme godt fra start som leder.

”Med denne her uddannelse i bagagen har jeg noget at falde tilbage på og nogen at vende ting med,” siger han og fortsætter:

”Jeg kan godt lide den måde, vi lærer på hos FU. Vi er i læringsgrupper, hvor vi kan sparre med hinanden om problematikker. Så der er også en virkelig givende netværksmæssig del.”

Energi i udvikling

Efter to forløb på relativt kort tid sætter Peter Fredsgaard nu fokus på hverdagen i banken. Men han mener bestemt ikke, han er færdig med uddannelse.

”Lige nu skal jeg bruge min energi på at få udviklet vores organisation. Det vil være mit fokus at gå forrest i den proces og flytte mine medarbejdere. Så må vi se om nogle år,” siger han.