Regenerativ ledelse på den finansielle dagsorden

Regenerativ ledelse handler om mere end bare bæredygtighed, siger chefkonsulent Karin Lyngby Christensen. Det handler om at tilpasse sig den virkelighed, vi er i. 

Regenerativ ledelse handler om at give mere, end man tager. Ny e-learning giver introduktion og idéer til, hvordan gør man dét i den danske finanssektor.

”Der er en voksende forståelse for, at det er tid til nytænkning – også i de øverste ledelseslag i den finansielle sektor. Vi lever i en tid, hvor vi skal omstille både måden, vi lever på, og måden, vi leder på. Regenerativ ledelse kommer med gode bud på, hvordan vi gør det,” siger Karin Lyngby Christensen fra Finanssektorens Uddannelsescenter (FU). 

Derfor har FU gennem længere tid udforsket potentialet i regenerativ ledelse. Nu lancerer FU et helt nyt e-learning-modul, der giver en kort introduktion til begrebet, og hvilket potentiale det har for den danske finanssektor.  

”Der sker meget i vores sektor i de her år. Bæredygtighed og langsigtet værdiskabelse præger i høj grad dagsordenen. Det er komplekst, og vi ønsker at klæde lederne i finanssektoren på til at håndtere de nye opgaver og dilemmaer,” siger adm. direktør FU Søren Laursen og fortsætter:  

”Grøn omstilling bliver definerende for den måde, vi kommer til at drive forretninger på fremadrettet. Derfor er det regenerative mindset vigtigt at forstå, især når det kommer til ledelse.” 

Giv noget tilbage 

Helt centralt i det regenerative mindset er, at virksomheder skal give mere, end de tager. Det handler ikke kun om at gøre godt, siger Karin Lyngby Christensen. 

”Det handler om at tilpasse sin virksomhed til den virkelighed, vi er i. Regenerativ ledelse handler både om den enkelte leder, om det enkelte team eller afdeling og organisation samt det omliggende samfund. Vi viser i en række eksempler, hvordan virksomheder arbejder regenerativt – og hvorfor,” siger Karin Lyngby Christensen. 

Handling i finanssektoren 

Det nye e-learning-modul er til alle, der er nysgerrige på ledelsesudvikling, bæredygtighed og regenerativ ledelse. Det ligger frit tilgængelig for alle, men er målrettet ledere i den finansielle sektor.  

”Finanssektoren spiller en nøglerolle i alle dele af den grønne omstilling. Derfor har lederne i finanssektoren en gylden mulighed for indflydelse og for gå forrest i en omstilling, der handler om at give lidt mere, end man tager,” siger Karin Lyngby Christensen og understreger: 

”Klodens og menneskets tilstand kræver, at vi tør gøre noget andet end det, vi plejerDet handler ikke om store, forkromede og perfekte planer. Det handler om, at vi kommer i gang. 

Karin Lyngby Christensen

Vil du høre mere om regenerativ ledelse?

Karin Lyngby Christensen

Ledelse, salg & strategi

8993 3362

klc@finansudd.dk

Seneste nyheder fra FU

Talentudvikling: 4. april 2024

Strategisk vigtigt generationsskifte

Læringskultur: 2. april 2024

I GrønlandsBANKEN lever læringskulturen

Databeskyttelse: 22. marts 2024

Ny onlineuddannelse om databeskyttelse

Investering: 1. marts 2024

Ny uddannelse: Simple investeringsprodukter