Økosystemfacilitator


Økosystemfacilitator sætter fokus på en ny og anderledes rolle for et pengeinstitut, som vil bidrage til at skabe mere lokal vækst.

Du lærer at facilitere netværk, bygge relationer og dele viden. Du får de vigtigste værktøjer til at være samskabende, motivere til udvikling og til at finde de muligheder, der er. 

Om uddannelsen

Varighed
3 dage
Målgruppe
Alle
14.500 kr.
18.000 kr. for ikke-medlemmer.
Vi er på vej med ny holdstart. Skriv til os hvis du er interesseret.
Kontakt Louise Kirch Svendsen
Koordinator Louise Kirch Svendsen
8993 3270 / lks@finansudd.dk
Fagansvarlig Lars Munch Svendsen

Det kan du som økosystemfacilitator

Som økosystemfacilitator kan du og dit pengeinstitut med jeres viden, indsigt og stærke netværk aktivt bidrage til udvikling. Du lærer at identificere mulighedsrum for lokal vækst og facilitere samarbejder mellem relevante aktører – med dit pengeinstitut som vigtig medspiller. Du får nye, stærke kompetencer inden for facilitering, kommunikation og forankring af indsatser.

Det får din virksomhed ud af kurset

En Økosystemfacilitator er i stand til at arbejde selvstændigt med nye muligheder for vækst i lokalsamfundet med udgangspunkt i filialen.

Vekslingen mellem teori, træning og udarbejdelse af en konkret handlingsplan gør den nye økosystemfacilitator til en attraktiv sparringspartner og aktiv medspiller i lokal udvikling og vækst. En medarbejder, som brænder for og deltager i netværksarbejde (med erhvervsliv, foreninger, politikere, lokale ildsjæle, embedsværket), og er en kompetent netværker, både fagligt og kommunikativt.

Hvorfor "økosystemfacilitator"?

I gør måske allerede meget igennem sponsorater, netværk og events. Men fra at være arrangør og sponsor skal banken i højere grad træde et skridt frem og facilitere udviklingen – og den rolle kræver en helt ny type spiller på holdet.

Økosystemfacilitatorer lærer at facilitere netværk, bygge relationer og dele viden. Du får de vigtigste værktøjer til at være samskabende, motivere til udvikling og til at finde de muligheder, der er. 

Uddannelsen er til dig, som ønsker at arbejde med det lokale fokus, vækst og nye muligheder. Det kan være, du har en rolle som direktør, filialchef, rådgiver, marketing- og kommunikationsmedarbejder eller forretningsudvikler.

Hvad er et økosystem?

Begrebet ”økosystem” handler overordnet set om en måde at anskue et samfund på – herunder et lokalsamfund. Tanken er, at lokalsamfundets beboere, skoler, virksomheder, myndigheder, ildsjæle, pengeinstitutter osv. er forbundne og gensidigt afhængige i en løbende, dynamisk udvikling. En metafor der også bruges om naturen hvor f.eks. en skov kan beskrives som et økosystem, hvor blandt andet planter, dyr og mikroorganismer er forbundne i et kredsløb og påvirker hinandens vækst og udvikling.

I rollen som økosystemfacilitator faciliterer det lokale pengeinstitut udvikling i et økosystem. Dermed styrkes lokalsamfundet, og lokale virksomheder samt borgere kommer til at opleve en ny, stærk side af pengeinstituttet. 

Økosystemfacilitatoren er udadvendt, innovativ, netværkende og god til at kommunikere. Han/hun styrker bankens image og skaber på sigt merforretning gennem gode eksempler, et styrket erhvervsliv, tilfredse borgere og offentlige spillere.

Derfor bør alle pengeinstitutter have en Økosystemfacilitator.

Indhold

Bliv klogere på indhold og moduler.

Læs mere Økosystemfacilitator: Indhold

Viden om bæredygtighed

Vil du vide mere om bæredygtighed? Se FU's vidensbase her.

Læs mere Viden om bæredygtighed

Jeg har en passion for at gøre noget for de unge - uddannelsesmæssigt og kompetencemæssigt, og for at styrke deres finansielle forståelse. Det er det, det handler om som økosystemfacilitator – at brænde igennem der, hvor ens passion ligger.

Christian Holm, Filialdirektør, Danske Bank

Christian Holm

Skræddersyet kompetenceudvikling

Vi tilpasser gerne løsningen, så den passer præcis til jeres behov

Tag fat i os